Miejska Biblioteka Publiczna

w Kielcach


KATALOG KSIĘGOZBIORU FILII NR 9


Przeszukiwanie po indeksie:



Wyświetlonych:  opisów
 



Znaleziono 7 pozycji o tematyce: Żywność

Filia nr 9

Człowiek i żywność

AUTOR:

Bender, Arnold E.

POZ/ODP:

A. E. Bender ; [z ang. przeł. Tadeusz Rożniatowski].

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Państ. Wydaw. Naukowe, 1980

SERIA:

Biblioteka Problemów t. 262.

HASŁA:

  1. Odżywianie
  2. Żywność

OPIS
FIZYCZNY:

219, [1] s. : 3 il., tab. 5 wykr. ; 20 cm.

SYGNATURA:

64

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

109000243261

24326

UWAGI:

Oryg. : "The Facts of food" 1975.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 9

Jeść!!!

AUTOR:

Bralczyk, Jerzy

ADRES
WYDAWNICZY:

Olszanica : Bosz Szymanik i Wspólnicy, 2014.

okładka

TEMATYKA:

  1. Język polski
  2. Słownictwo
  3. Żywność
  4. Językoznawstwo

FORMA
GATUNEK:

Książki. Publikacje popularnonaukowe.

DZIEDZINA:

Językoznawstwo

POWSTANIE DZIEŁA:

2014 r.

OPIS
FIZYCZNY:

200 stron : ilustracje (głównie kolorowe) ; 24 cm.

SYGNATURA:

81

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

109000757256

75725

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Oznaczenia odpowiedzialności: Jerzy Bralczyk.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 9

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu : praca zbiorowa

POZ/ODP:

pod red. Jana Gawęckiego i Teresy Mossor-Pietraszewskiej ; aut. Janusz Czapski et. al.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2006.

SERIA:

Kompendium Wiedzy o ...

HASŁA:

  1. Odżywianie - higiena - podręcznik
  2. Żywność - technologia - podręcznik

OPIS
FIZYCZNY:

XX, 450, [1] s. : il.; 21 cm.

SYGNATURA:

64

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

109000614740

61474

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 9

Podstawy biochemii

AUTOR:

Kączkowski, Jerzy

POZ/ODP:

Jerzy Kączkowski.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, [2004].

SERIA:

Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy

HASŁA:

  1. Biochemia - podręcznik akademicki
  2. Żywność - chemia - podręcznik akademicki

WYDANIE:

Wyd. 14 uzup.

OPIS
FIZYCZNY:

463, [1] s. : rys., tab., wykr. ; 24 cm.

SYGNATURA:

57

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

109000469074

46907

UWAGI:

W stopce red. błędny rok wyd.: 2003. Bibliogr. przy rozdz. Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 9

Smak wiecznej młodości : jak zachować młodość i witalność w każdym wieku

AUTOR:

Maciąg, Agnieszka

ADRES
WYDAWNICZY:

Kraków : Wydawnictwo Otwarte, 2020.

okładka

TEMATYKA:

  1. Menopauza
  2. Młodość
  3. Zdrowe odżywianie
  4. Żywność prozdrowotna
  5. Poradnik
  6. Przepisy kulinarne
  7. Kulinaria
  8. Medycyna i zdrowie

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Medycyna i zdrowie

POWSTANIE DZIEŁA:

2020 r.

OPIS
FIZYCZNY:

314, [6] stron : ilustracje ; 25 cm.

SYGNATURA:

64

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

109000760522

76052

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Indeks.
Oznaczenia odpowiedzialności: Agnieszka Maciąg ; zdjęcia Robert Wolański.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 9

Substancje obce w żywności : żywność bezpieczna

AUTOR:

Sobczyk, Wiktoria.

POZ/ODP:

Wiktoria Sobczyk.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Kraków : Wydaw. Naukowe AP, 2002.

SERIA:

Prace Monograficzne / Akademia Pedagogiczna im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie, nr 288

HASŁA:

  1. Rolnictwo ekologiczne - wydawnictwa popularne
  2. Żywność - higiena - wydawnictwa popularne

OPIS
FIZYCZNY:

133, [3] s. : il. ; 21 cm.

SYGNATURA:

63

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

109000465809
109000613248

46580
61324

UWAGI:

Bibliogr.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępne są 2 egzemplarze.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 9

Towaroznawstwo żywności : podręcznik dla szkół handlowych

AUTOR:

Kołożyn-Krajewska, Danuta.

POZ/ODP:

Danuta Kołożyn-Krajewska, Tadeusz Sikora.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1999.

TEMATYKA:

* Żywność - towaroznawstwo - podręcznik dla szkół zawodowych - Żywność towaroznawstwo podręcznik dla szkół zawodowych

WYDANIE:

Wyd. 3.

OPIS
FIZYCZNY:

319 s., [12] s. tabl. kolor. : fot., rys., 2 wykr. ; 21 cm.

SYGNATURA:

66/69

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

109000499187

49918

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    


drukarka
  WYDRUK KATALOGÓW