Miejska Biblioteka Publiczna

w Kielcach


KATALOG KSIĘGOZBIORU FILII NR 4


Przeszukiwanie po indeksie:



Wyświetlonych:  opisów
 



Znaleziono 9 pozycji o tematyce: Żywność

Filia nr 4

Czy wiesz, co jesz? : poradnik konsumenta, czyli Na co zwracać uwagę, robiąc codzienne zakupy
"Na co zwracać uwagę, robiąc codzienne zakupy "

AUTOR:

Bosacka, Katarzyna.

POZ/ODP:

Katarzyna Bosacka, Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Poznań : Publicat, cop. 2011.

HASŁA:

  1. Odżywianie - higiena
  2. Żywność
  3. Poradniki

OPIS
FIZYCZNY:

246 s. : il. ; 20 cm.

SYGNATURA:

641

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

104000227884

22788

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Na okł.: Na podstawie serii emitowanej w TVNStyle. Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (1)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 4

Dieta długowieczności : proste, sprawdzone przepisy, zdrowa kuchnia

AUTOR:

Dajka, Krystyna

ADRES
WYDAWNICZY:

Kraków : Wydawnictwo WAM, copyright 2018.

okładka

TEMATYKA:

  1. Dieta owocowo-warzywna
  2. Post Daniela
  3. Żywność ekologiczna
  4. Książka kucharska

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Medycyna i zdrowie

POWSTANIE DZIEŁA:

2018 r.

OPIS
FIZYCZNY:

206, [2] strony : ilustracje, fotografie ; 25 cm.

SYGNATURA:

613.2

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

104000361557

36155

UWAGI:

Bibliografia na stronach 205-206. Indeks.
Oznaczenia odpowiedzialności: Krystyna Dajka.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 4

Dzieje smaku

AUTOR:

Stomma, Ludwik

POZ/ODP:

Ludwik Stomma.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Poznań : "Sens", cop. 2003.

TEMATYKA:

* Dzieje smaku* Kuchnie różnych narodów-zwyczaje* Żywność

OPIS
FIZYCZNY:

199, [1] s. : rys. ; 21 cm.

SYGNATURA:

64

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

104000333189

33318

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 4

Mali smakosze
Tyt. oryg.: "Imagerie des petits gourmands".

AUTOR:

Simon, Philippe [>>]

POZ/ODP:

pomysł Émilie Beaumont ; tekst Philippe Simon, Marie-Laure Bouet ; il. Colette Hus-David, Isabelle Rognoni ; tł. Anna Matusik.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Ożarów Mazowiecki : Wydawnictwo Olesiejuk, cop. 2013.

SERIA:

Świat w Obrazkach

HASŁA:

  1. Żywność
  2. Publikacje dla dzieci

FORMA
GATUNEK:

Książki.

OPIS
FIZYCZNY:

120 s. : il. kolor. ; 23 cm.

SYGNATURA:

64 (D)

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

104000302598

30259

ODBIORCY:

Wiek: 9+.

UWAGI:

Tyt. oryg.: "L`imagerie des petits gourmands" 2013.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 4

Smak wiecznej młodości : jak zachować młodość i witalność w każdym wieku

AUTOR:

Maciąg, Agnieszka

ADRES
WYDAWNICZY:

Kraków : Wydawnictwo Otwarte, 2020.

okładka

TEMATYKA:

  1. Menopauza
  2. Młodość
  3. Zdrowe odżywianie
  4. Żywność prozdrowotna
  5. Poradnik
  6. Przepisy kulinarne
  7. Kulinaria
  8. Medycyna i zdrowie

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Medycyna i zdrowie

POWSTANIE DZIEŁA:

2020 r.

OPIS
FIZYCZNY:

314, [6] stron : ilustracje ; 25 cm.

SYGNATURA:

641

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

104000327447

32744

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Indeks.
Oznaczenia odpowiedzialności: Agnieszka Maciąg ; zdjęcia Robert Wolański.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 4

Substancje obce w żywności : żywność bezpieczna

AUTOR:

Sobczyk, Wiktoria.

POZ/ODP:

Wiktoria Sobczyk.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Kraków : Wydaw. Naukowe AP, 2002.

SERIA:

Prace Monograficzne / Akademia Pedagogiczna im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie, nr 288

HASŁA:

  1. Rolnictwo ekologiczne - wydawnictwa popularne
  2. Żywność - higiena - wydawnictwa popularne

OPIS
FIZYCZNY:

133, [3] s. : il. ; 21 cm.

SYGNATURA:

66/69

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

104000165209

16520

UWAGI:

Bibliogr.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 4

Szalony kowboj : historia amerykańskiego farmera, który przestał jeść mięso
Tyt. oryg.: "Mad cowboy : plain truth from the cattle rancher who won`t eat meat,".

AUTOR:

Lyman, Howard F.

POZ/ODP:

Howard F. Lyman i Glen Merzer ; tł. Roman Rupowski.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Opole : "Viva!POL", 2001.

HASŁA:

  1. Bydło - żywienie - higiena - Stany Zjednoczone - od 1989 r.
  2. Choroba Creutzfeldta-Jacoba
  3. Encefalopatia gąbczasta bydła
  4. Odżywianie - higiena - Stany Zjednoczone - od 1989 r.
  5. Żywność transgeniczna - Stany Zjednoczone

OPIS
FIZYCZNY:

246 s. ; 21 cm.

SYGNATURA:

613.2

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

104000262373

26237

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Bibliogr.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 4

Towaroznawstwo żywności : podręcznik dla szkół handlowych

AUTOR:

Kołożyn-Krajewska, Danuta.

POZ/ODP:

Danuta Kołożyn-Krajewska, Tadeusz Sikora.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1998

HASŁA:

  1. Żywność - towaroznawstwo
  2. Podręczniki dla szkół zawodowych

WYDANIE:

Wyd. 2 uzup.

OPIS
FIZYCZNY:

319 s., [12] s. tabl. kolor. : fot., rys., 2 wykr. ; 20 cm.

SYGNATURA:

66/69

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

104000234578

23457

UWAGI:

Bibliogr. s. 318-319.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 4

Zbrodnie fast foodów : jak wyjść z pułapki przetworzonej żywności
Tytuł oryginału: "Fast food genocide : how processed food is killing us and what we can do about it,".
"Jak wyjść z pułapki przetworzonej żywności "

TWÓRCY:

Pokaż informacje [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Białystok : [Wydawnictwo Kobiece, Łukasz Kierus], 2019.

okładka

TEMATYKA:

  1. Dietetyka
  2. Fast food
  3. Zdrowe odżywianie
  4. Żywność wygodna
  5. Poradnik
  6. Przepisy kulinarne

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Medycyna i zdrowie

POWSTANIE DZIEŁA:

2017 r.

WYDANIE:

Wydanie I.

OPIS
FIZYCZNY:

428 stron : ilustracje, wykresy ; 21 cm.

SYGNATURA:

613.2

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

104000339457

33945

UWAGI:

Oznaczenia odpowiedzialności: dr Joel Fuhrman, Robert B. Phillips ; przełożył Bartłomiej Kotarski.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    


drukarka
  WYDRUK KATALOGÓW