Miejska Biblioteka Publiczna

w Kielcach


KATALOG KSIĘGOZBIORU FILII NR 11


Przeszukiwanie po indeksie:



Wyświetlonych:  opisów
 



Znaleziono 49 pozycji o tematyce: kucharstwo

Filia nr 11

Płetwa rekina i syczuański pieprz : słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin
Tytuł oryginału: "Shark`s fin and sichuan pepper ".

AUTOR:

Dunlop, Fuchsia. [>>]

POZ/ODP:

Fuchsia Dunlop ; z angielskiego przełożyła Joanna Hryniewska.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Świat Książki, 2011.

HASŁA:

  1. Dunlop, Fuchsia
  2. Kucharstwo
  3. Odżywianie - kultura - Chiny
  4. Pamiętniki amerykańskie - od 2001 r
  5. Literatura angielska

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

OPIS
FIZYCZNY:

351, [1] strona ; 20 cm.

SYGNATURA:

39

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

111000457395

45739

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 11

Podróż na sto stóp
Tytuł oryginału: "The hundred-foot journey".

AUTOR:

Morais, Richard C. [>>]

POZ/ODP:

Richard C. Morais ; tłumaczyła Urszula Ruzik-Kulińska.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Bellona, cop. 2014.

HASŁA:

  1. Powieść
  2. Literatura amerykańska

FORMA
GATUNEK:

Książki. Proza.

OPIS
FIZYCZNY:

310, [3] stron ; 21 cm.

SYGNATURA:

821.111(73)-3

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

111000451041

45104

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 11

Podstawy technologii gastronomicznej : praca zbiorowa

POZ/ODP:

pod red. Stanisława Zalewskiego ; [aut. S. Zalewski et al.].

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1993

HASŁA:

  1. Kucharstwo - podręcznik akademicki
  2. Żywność - technologia - podręcznik akademicki

WYDANIE:

Wyd. 2 zm.

OPIS
FIZYCZNY:

365, [3] s. : fot., rys., wykr. ; 24 cm.

SYGNATURA:

641/642

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

111000215780

21578

UWAGI:

Bibliogr. przy ćw.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 11

Przekładaniec imieninowy

AUTOR:

Fedak, Alina.

POZ/ODP:

Alina Fedak ; [il.] Mirosław Pokora.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Watra, 1991.

TEMATYKA:

* Kucharstwo - Imiona osób - wydawnictwo popularne - Kucharstwo Imiona osób wydawnictwo popularne

SYGNATURA:

641/642

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

111000166013

16601

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 11

S.0.S w kuchni : rady dotyczące gotowania, pieczenia i przechowywania produktów

AUTOR:

Schremmer, Michaela.

POZ/ODP:

Michaela Schremmer.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Muza, 2003.

TEMATYKA:

* Kucharstwo - poradnik - Gospodarstwo domowe - poradnik - Kucharstwo poradnik Gospodarstwo domowe poradnik

SYGNATURA:

64

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

111000330865

33086

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 11

Sekrety dobrej kuchni

AUTOR:

Hołub, Barbara

POZ/ODP:

Barbara Hołub.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Spółka Wydawniczo-Księgarska, [2000].

TEMATYKA:

* Kucharstwo - Kucharstwo

SYGNATURA:

641/642

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

111000307621

30762

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 11

Wartościowe potrawy bezmięsne

AUTOR:

Kołłajtis-Dołowy, Anna

POZ/ODP:

Anna Kołłajtis-Dołowy, Ewa Siemaszko.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Wydaw. Spółdzielcze, 1989

TEMATYKA:

* Kucharstwo jarskie - Kucharstwo jarskie

WYDANIE:

Wyd. 2.

OPIS
FIZYCZNY:

222, [2] s. : rys., wykr. ; 21 cm.

SYGNATURA:

641/642

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

111000149962

14996

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 11

Wielka księga kaca czyli pieczemy, gotujemy na kacu

AUTOR:

Cserna-Szabo, András

POZ/ODP:

András Cserna-Szabo, Benedek Darida; przeł. Marta Żbikowska.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Czarna Owca, 2016.

HASŁA:

  1. Kucharstwo
  2. Zatrucia - leczenie
  3. Poradniki
  4. Wydawnictwa popularne

OPIS
FIZYCZNY:

351 s. ; 17 cm.

SYGNATURA:

641/642

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

111000446320

44632

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 11

Ziołowe przyprawy kuchenne

AUTOR:

Węglarz, Zenon.

POZ/ODP:

Zenon Węglarz, Krystyna Suchorska.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Alfa, 1988.

TEMATYKA:

* Kucharstwo - Przyprawy - Kucharstwo Przyprawy

SYGNATURA:

63

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

111000143793

14379

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    

1 2 3 4 5

drukarka
  WYDRUK KATALOGÓW