W Indiach na śniadanie jem placek z gorącą ciecierzycą w sosie curry,
w Kolumbii - świeżo upieczony pieróg ze szpinakiem,
w Bhutanie - czerwony himalajski ryż i słoną herbatę z masłem jaka,
w Meksyku i Gwatemali - tortillę z nadzieniem z czarnej fasoli,
w Kenii - pikantny gulasz z warzyw z soczewicą,
w dżungli amazońskiej - kaszę z manioku i gotowane owoce palmowe,
na Seszelach - owoce drzewa chlebowego (smakują jak kasztany),
na Zanzibarze - frytki z warzywnych bananów,
w Indonezji - ryż z kiełkami polany sosem z orzeszków ziemnych,
w domu - mam własny przepis na domowe muesli!
Tradycyjne śniadania w ponad pięćdziesięciu krajach świata! Od Argentyny i Australii przez Anglię, Brazylię, Egipt, Indie, Japonię, Kolumbię, Mauritius, Mongolię i Meksyk aż po Paragwaj, Peru, Sri Lankę, Tanzanię, Turcję, Tybet i Zanzibar.
Dodatkowo: Ponad 80 autorskich przepisów na śniadania z kaszy jaglanej, kaszy gryczanej, kaszy quinoa, brązowego i czerwonego ryżu, placki śniadaniowe, zdrowe ciastka śniadaniowe, domowe muesli i owsianki.