Fillippa Salomonsson jest trenerką holistycznego modelu zdrowia dla kobiet. Odniosła sukces, który zawdzięcza zarówno stylowi odżywiania, treningom i samoświadomość, jak również pozytywnym relacjom z innymi ludźmi.Urodziła się w Göteborgu, dorastała w Miami. Prowadziła własną agencję PR w Nowym Jorku. Od kilku lat mieszka i pracuje w Sztokholmie. Prowadzi popularnego bloga Raw Clarity w Wellness. Stworzyła własną markę soków Raw Clarity Cleanse ze sklepem w Sztokholmie.Jako trenerka zdrowia prowadzi wykłady oraz udziela osobistych porad. Z pomocą tego prostego, trzytygodniowego programu uwolnij się od zachcianek na coś słodkiego. Delektuj się wspaniałymi potrawami o bogatym smaku i pełnymi substancji odżywczych, zacznij słuchać swojego ciała i dowiedz się więcej o cukrze. Poza tym, że wymkniesz się spod władzy cukru, uspokoisz swój żołądek, będziesz mieć piękniejszą cerę, poprawisz odporność i nabierzesz energii.12 korzyści wynikających z ograniczenia cukru: równy poziom energii, ładniejsza i rozświetlona cera, unikanie wielu chorób, niezależność od cukru, lepszy stosunek do własnego ciała, ułatwione rozpoznawanie sygnałów głodu, lepszy kontakt z własnymi uczuciami, wewnętrzna jasność, spożywanie pełnowartościowego jedzenia, które wzmacnia organizm, więcej równowagi w życiu, stabilny poziom cukru we krwi, zdrowsze i lżejsze ciało.
UWAGI:
Na okł.: Trzytygodniowy program oczyszczający, odchudzający i wzmacniający organizm. Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Japonki nie tyją i się nie starzeją : pyszne sposoby zachowania młodości, dobrej sylwetki i zdrowia Tytuł oryginału: "Japanese women don`t get old or fat".
Jest taki kraj, w którym kobiety żyją dłużej, niż gdziekolwiek indziej na ziemi. Wskaźnik otyłości jest tam najniższy spośród krajów rozwiniętych. Czterdziestoletnie kobiety wyglądają tam tak, jak gdyby miały dwadzieścia lat.
To kraj, w którym kobiety mogą cieszyć się jedną z najsmaczniejszych kuchni świata, a jednak wskaźnik otyłości wynosi u nich zaledwie 3 procent, co stanowi jedną trzecią wskaźnika otyłości Francuzek i mniej niż jedną dziesiątą u Amerykanek.
To zarazem wysoko uprzemysłowiony kraj, który stanowi potęgę gospodarczą na świecie.Ten kraj to Japonia. I warto wiedzieć, dlaczego dzieje się tam coś niezwykłego.
Nie jest to książka z poradami dietetycznymi ani o tym, jak przyrządzać sushi. To wprowadzenie do zupełnie nowego sposobu jedzenia w domu - gotowania w stylu japońskim, a to, co jedzą japońskie rodziny jest inne i o wiele prostsze, niż możesz się spodziewać.
Książka ta pokazuje odkrycia ekspertów z zakresu długości życia oraz otyłości, którzy dzielą się swoją wiedzą na temat tego, w jaki sposób zwyczaje żywieniowe Japończyków wpływają na ich dobre zdrowie.
UWAGI:
Netografia na stronach 273-278. Indeks. Oznaczenia odpowiedzialności: Naomi Moriyama [oraz] William Doyle ; [przekład Magdalena Macińska].
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Rozmowy ze specjalistami i naukowcami, ktore zmienia na zawsze Wasze menu. O dobrodziejstwie plynacym z picia kawy, mitach o cholesterolu, eko-zywnosci i pozywnym piwie, czyli wszystko, co powinniscie wiedziec o zdrowym odzywianiu. Krystyna Naszkowska urzadzila sad nad polskim stolem. Pyta naukowcow i specjalistow od zywienia o sprawy, ktore nurtuja wszystkich dbajacych o zdrowie.Z ksiazki dowiecie sie m.in.:- Czy jaja nas zywia czy truja? - Czy jedzac ekologiczna zywnosc bedziemy zyc dluzej? - Czy maslo jest zdrowsze od margaryny? - Czy mieso zmienia nas w agresywnych drapieznikow? - Czy zywnosc genetycznie modyfikowana to dobrodziejstwo czy przeklenstwo?- Czy istnieje idealna dieta? Wsrod rozmowcow znalezli sie: prof. Tadeusz Trziszka, prof. Malgorzata Kozlowska-Wojciechowska, prof. Grazyna Cichosz , prof. Jan Hartman, prof. Piotr Weglenski oraz psycholog Agata Ziemnicka.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Soczewica i fasola to znakomite źródła białka, migdały i orzechy zawierają dużo magnezu poprawiającego nastrój, kasza jaglana przywraca wewnętrzną równowagę, a peruwiańska kasza quinoa zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. W pestkach naszych polskich jabłek, moreli i brzoskwiń kryje się przeciwrakowa witamina B17, miód ma wiele właściwości leczniczych, a z nasion dzikiej róży robi się najlepszy olejek, którego można używać zamiast kremu do twarzy. To są prawdziwe skarby, o których ludzie już chyba zapomnieli. A przecież są tuż obok, bardzo blisko nas! Od rumianku, czosnku i żurawiny przez kaszę gryczaną i jęczmienny pęczak aż po stewię, yerba mate i awokado. Oto największe, bezcenne skarby naszej cywilizacji.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni