KATALOG CENTRALNY KSIĄŻEK Przeszukiwanie po indeksie: tematycznym autorskim (osobowym) tytułowym fragment z tytułu ksiażki pełnotekstowym (w całym opisie) serie Wyświetlonych: 10205 opisów Znaleziono 3 pozycje o tematyce: Szkice literackie polskie - 20 w. - antologia Filia nr 12 Antologia polskiego eseju literackiego : w opracowaniu szkolnym POZ/ODP:wybór, wstęp i objaśn. Małgorzata Krakowiak ; oprac. dydaktyczne Krystyna Heska-Kwaśniewicz, Bogdan Zeler.ADRESWYDAWNICZY:Katowice : "Książnica", 1998. TEMATYKA:* Szkice literackie polskie - 20 w. - antologia - Szkice literackie polskie - historia - 20 w. - materiały pomocnicze dla szkół - Szkice literackie polskie 20 w. antologia Szkice literackie polskie historia 20 w. materiały pomocnicze dla szkół OPISFIZYCZNY:257, [7] s. ; 20 cm. SYGNATURA:82-4 KOD KRESKOWYINWENTARZ:11200048049948049 DOSTĘPNOŚĆ: Dostępny jest 1 egzemplarz.Pozycję można wypożyczyć na 30 dni REZERWACJE:OPERACJE: KOMENTARZE (0)CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU? Filia nr 9 Pochwała rąk : reportaże i szkice AUTOR:Kawalec, Julian.POZ/ODP:Julian Kawalec. ADRESWYDAWNICZY:Warszawa : Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza, 1969. TEMATYKA:* Szkice literackie polskie - 20 w. - antologia - Reportaże literackie polskie - antologia - Szkice literackie polskie 20 w. antologia Reportaże literackie polskie antologia SYGNATURA:82-92 KOD KRESKOWYINWENTARZ:1090000957239572 DOSTĘPNOŚĆ: Dostępny jest 1 egzemplarz.Pozycję można wypożyczyć na 30 dni REZERWACJE:OPERACJE: KOMENTARZE (0)CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU? Filia nr 2 Świat na talerzu POZ/ODP:Krzysztof Baranowski [et al.] ; pomysł i oprac. tekstów Beata Pawlikowska.ADRESWYDAWNICZY:Warszawa : "G+J RBA", cop. 2004. SERIA:Za Horyzontem HASŁA:Odżywianie - kultura - szkice literackieSzkice literackie polskie - 20 w. - antologia OPISFIZYCZNY:205, [1] s. : fot. (gł. kolor.), portr. ; 22 cm. SYGNATURA:64 KOD KRESKOWYINWENTARZ:10200044821644821 TREŚĆ: Pokaż informacje o treści pozycji >>Zbiór fascynujących opowiadań o doświadczeniach kulinarnych znanych polskich podróżników i odkrywców. Opisują oni swoje niezwykłe doświadczenia związane z egzotycznymi potrawami, które przyszło im jeść w odległych zakątkach świata, ale nie tylko... Z opowieści naszych autorów przebija też nostalgia za polskim barszczem, razowcem i świeżutką mizerią. Jak smakują pieczone mrówki, hamburger z krokodyla, świeży szpik z kości karibu? Jak przyrządzić najsmaczniejsze karaluchy? Jaki był ulubiony koktajl Ernesta Hemingwaya? Co Szwedzi dodają do klusek? Odpowiedzi na te pytania i egzotyczne przepisy można znaleźć w książce. UWAGI:Na s. tyt. i okł.: National Geographic. DOSTĘPNOŚĆ: Dostępny jest 1 egzemplarz.Pozycję można wypożyczyć na 30 dni REZERWACJE:OPERACJE: KOMENTARZE (0)CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU? WYDRUK KATALOGÓW >ZAZNACZ WSZYSTKIEODZNACZ WSZYSTKIE