KATALOG CENTRALNY KSIĄŻEK Przeszukiwanie po indeksie: tematycznym autorskim (osobowym) tytułowym fragment z tytułu ksiażki pełnotekstowym (w całym opisie) serie Wyświetlonych: 10205 opisów Znaleziono 3 pozycje o tematyce: Przetwory owocowo-warzywne Filia nr 12 Do słoika i butelki : pyszne nalewki i przetwory z owoców i warzyw : szkoła gotowania : krok po kroku"Pyszne nalewki i przetwory z owoców i warzyw : szkoła gotowania : krok po kroku "Tytuł oryginału: "Sottovetro : ingredienti e ricette illustrate con oltre 500 step by step,". AUTOR:Torresan, Barbara [>>] Kozak, Krystyna (1961- ) TłumaczenieADRESWYDAWNICZY:Kielce : Jedność, copyright 2019. TEMATYKA:Nalewka (napój alkoholowy)Przetwory owocowo-warzywneKsiążka kucharskaPublikacja bogato ilustrowana FORMAGATUNEK:Książki. Poradniki i przewodniki. DZIEDZINA:Kulinaria POWSTANIE DZIEŁA:2016 r. OPISFIZYCZNY:223, [1] strona : fotografie ; 24 cm. SYGNATURA:64 KOD KRESKOWYINWENTARZ:11200077389877389 UWAGI:Nazwa autora na okładce. Indeks.Oznaczenia odpowiedzialności: [Barbara Torresan ; tłumaczenie z j. włoskiego Krystyna Kozak]. DOSTĘPNOŚĆ: Dostępny jest 1 egzemplarz.Pozycję można wypożyczyć na 30 dni REZERWACJE:OPERACJE: KOMENTARZE (0)CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU? Filia nr 8 Przetwory POZ/ODP:zebr. Monika Stefaniak. ADRESWYDAWNICZY:Kielce : O-press, [2006]. SERIA:Kuchnia Polska HASŁA:Przetwory owocowo-warzywne OPISFIZYCZNY:112 s. : il. ; 21 cm. SYGNATURA:641.5 KOD KRESKOWYINWENTARZ:10800057211157211 UWAGI:Na okł. odmienna nazwa serii: Kolekcja Kuchnia Polska. Bibliogr. s. 110. Indeks. DOSTĘPNOŚĆ: Dostępny jest 1 egzemplarz.Pozycję można wypożyczyć na 30 dni REZERWACJE:OPERACJE: KOMENTARZE (0)CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU? Filia nr 8 Słoiki i słoiczki : przetwory na cztery pory roku AUTOR:Indycka, Dorota.POZ/ODP:Dorota Indycka.ADRESWYDAWNICZY:Ożarów Mazowiecki : Firma Księgarska Olesiejuk, © 2018. HASŁA:NalewkiPrzetwory owocowo-warzywnePrzepisy kulinarne OPISFIZYCZNY:191 stron : fotografie kolorowe ; 28 cm. SYGNATURA:641.5 KOD KRESKOWYINWENTARZ:10800063355363355 TREŚĆ: Pokaż informacje o treści pozycji >>Autorka bloga kuchenneszalenstwa.pl tym razem uchyla drzwi do swojej kuchni, aby zaprosić nas do wspólnego przyrządzania przetworów. Przekonuje, że można i warto je robić przez cały rok!Wśród jej propozycji znajdziesz przepisy na takie spiżarniane hity, jak kiszone ogórki, marynowane buraczki, gruszki w syropie czy mus jabłkowy z goździkami i cynamonem. Oprócz tych klasyków w książce zostało umieszczonych wiele intrygujących receptur przełamujących tradycję robienia przetworów, np. na konfiturę rabarbarowo-truskawkową z piernikową nutą czy chutney śliwkowy. Ponadto autorka zdradza pomysły na przysmaki, które nie kojarzą się w oczywisty sposób z przetworami, a które zrobione w domu są o wiele smaczniejsze od sklepowych odpowiedników. Należą do nich np. majonez, musztarda i solone masło pistacjowe. UWAGI:Podtytuł wg okładki. DOSTĘPNOŚĆ: Dostępny jest 1 egzemplarz.Pozycję można wypożyczyć na 30 dni REZERWACJE:OPERACJE: KOMENTARZE (0)CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU? WYDRUK KATALOGÓW >ZAZNACZ WSZYSTKIEODZNACZ WSZYSTKIE