KATALOG KSIĘGOZBIORU FILII NR 2
Ludzkość dziś i jutro
Tytuł oryginału: "Climate crisis, new energy sources, genetically modified food".
AUTOR: | |||||
ADRES | Warszawa : Philip Wilson, 2004. | ||||
SERIA: | |||||
TEMATYKA: | |||||
FORMA | Książki. Publikacje popularnonaukowe. | ||||
DZIEDZINA: | Ochrona środowiska | ||||
POWSTANIE DZIEŁA: | 2000 r. | ||||
OPIS | 96 stron : fotografie, ilustracje, wykresy ; 30 cm. | ||||
SYGNATURA: | 5 (D) | ||||
KOD KRESKOWY INWENTARZ: | 102000585393 | 58539 | |||
ODBIORCY: | Dzieci. 9-13 lat. | ||||
UWAGI: | Na okładce podtytuł: kryzys klimatyczny, nowe źródła energii, żywność modyfikowana genetycznie. Indeks. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
| ||||
REZERWACJE: OPERACJE: |
Nie jedz tego! : szkodliwe składniki "zdrowego" jedzenia
Tyt. oryg.: "Vom verzehr wird abgeraten : wie uns die industrie mit gesundheitsnahrung krank macht".
AUTOR: | |||||
POZ/ODP: | Hans-Ulrich Grimm ; [tł. z niem. Katarzyna Jurczak]. | ||||
ADRES | Białystok : Vital, 2013. | ||||
HASŁA: | |||||
OPIS | 275 s. ; 20 cm. | ||||
SYGNATURA: | 61 | ||||
KOD KRESKOWY INWENTARZ: | 102000471986 | 47198 | |||
TREŚĆ: Pokaż informacje o treści pozycji >> | |||||
UWAGI: | Bibliogr. [269- 275]. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
| ||||
REZERWACJE: OPERACJE: |
Raźno, zdrowo, razowo!
Substancje obce w żywności : żywność bezpieczna
AUTOR: | |||||
POZ/ODP: | Wiktoria Sobczyk. | ||||
ADRES | Kraków : Wydaw. Naukowe AP, 2002. | ||||
SERIA: | Prace Monograficzne / Akademia Pedagogiczna im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie, nr 288 | ||||
HASŁA: | |||||
OPIS | 133, [3] s. : il. ; 21 cm. | ||||
SYGNATURA: | 63 | ||||
KOD KRESKOWY INWENTARZ: | 102000388222 | 38822 | |||
UWAGI: | Bibliogr. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
| ||||
REZERWACJE: OPERACJE: |
W kuchni
AUTOR: | |||||
ADRES | Poznań : Media Rodzina, copyright 2019. | ||||
SERIA: | |||||
TEMATYKA: | |||||
FORMA | Książki. Proza. | ||||
POWSTANIE DZIEŁA: | 2019 r. | ||||
OPIS | [16] stron : ilustracje ; 17x17 cm. | ||||
SYGNATURA: |
| ||||
KOD KRESKOWY INWENTARZ: | 102000585966 | 58596 | |||
ODBIORCY: | Dzieci. 0-5 lat. | ||||
UWAGI: | Oznaczenia odpowiedzialności: Anita Głowińska ; [ilustracje Anita Głowińska]. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
| ||||
WYPOŻYCZYŁ: | Na kartę 069112 od dnia 2024-05-31 | ||||
REZERWACJE: OPERACJE: |
Zdrowa żywność, zdrowa kuchnia
Tyt. tł.: "Gessund essen Vollwertkost : neue Rezepte ".
Tyt. oryg.: "Neal`s yard bakery wholefood cookbook".
AUTOR: | |||||
POZ/ODP: | Rachel Haigh ; [z niem. przeł. Monika Polkowska]. | ||||
ADRES | Warszawa : "BGW", 1992. | ||||
HASŁA: | |||||
OPIS | 160 s. : fot. kolor., rys. ; 29 cm. | ||||
SYGNATURA: | 64 | ||||
KOD KRESKOWY INWENTARZ: | 102000433151 | 43315 | |||
UWAGI: | Tyt. oryg.: "The neal`s yard bakery wholefood cookbook" 1986. Indeks. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
| ||||
REZERWACJE: OPERACJE: |
|