Książka kucharska, pełna przepisów na najrozmaitsze słodkości, pochodzące ze wszystkich regionów Polski. Autorka (znana m.in. z telewizyjnego "Gotowania na ekranie") przy okazji ciekawie opowiada o naszych tradycyjnych kołaczach, mazurkach, sernikach, babach drożdżowych, aż po "kremówki papieskie". Prócz ciast i ciasteczek, mnóstwo przepisów na inne desery jak legumina poziomkowa, czy budyń waniliowy gotowany na parze. Palce lizać!
UWAGI:
Publ. klubu Świat Książki nr 6262. Bibliogr. s. 169-170. Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Drożdżowe pieczywo niewątpliwie należy do najbardziej tradycyjnych specjałów kuchni polskiej. W niniejszej książce znajdziesz przepisy na chleby (np. miodowy czy kukurydziany) oraz bułki na drożdżach (np. grahamki czy kajzerki).
Przestawiamy także receptury na słodkie wypieki - babki, placki, chałki, rogaliki i pączki. Ponadto polecamy drożdżowe kluski, pierożki, paszteciki oraz racuchy.
Przepisy na każdą okazję. Do popołudniowej herbaty, i na deser po obiedzie, na świąteczny podwieczorek i wielką rodzinną uroczystość - propozycje na każdą okazję dla początkującej i doświadczonej gospodyni.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni