Smakując Toskanię : apetyczna podróż po magicznych włoskich zakątkach Tytuł oryginału: "A Culinary traveller in Tuscany : exploring and eating off the beaten track".
Odkryj cudowne miejsca i niezwykłe smaki jednego z najpiękniejszych regionów na świecie! Czytając tę opowieść, przeniesiesz się myślami i wspomnieniami do starych miast na wzgórzach. Poznasz życzliwych ludzi, którzy sprawią, że poczujesz się tutaj lepiej niż w domu. Zechcesz skosztować prostej, tradycyjnej toskańskiej kuchni i odkryjesz na nowo smak życia. Dlaczego w Toskanii pomidory przechowuje się w butelkach po piwie? Co jest przekleństwem tego regionu? Jak Toskańczycy chronią się przed złem? Jeśli kochacie Toskanię, ta książka Was oczaruje!
W książce znajdziesz ponad 100 inspirujących przepisów, które autorka latami zbierała od znajomych i sąsiadów. Teraz we własnej kuchni przyrządzisz prawdziwą toskańską fiestę.