Gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metoda przyrządzania posiłków. W porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia ona łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które są kolorowe, pełne smaku i świeżości. Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla większości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi. Posiłki przygotowane na parze są zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.
UWAGI:
Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Wybór imienia to pierwsza poważna decyzja, jaką muszą podjąć rodzice nowo narodzonego dziecka. Jest to rzecz na tyle ważna, że nie warto w tej kwestii kierować się chwilową modą. Imię wiąże człowieka z przodkami, niesie określone treści charakterologiczne, dobrze także, by pasowało do układu gwiazd w momencie narodzin. Towarzyszy człowiekowi przez całe życie i jest częścią jego tożsamości, dlatego ten pierwszy prezent dla maluszka powinien być przemyślany. Książka ułatwia dokonanie wyboru, przedstawiając pochodzenie i charakterystykę 180 najpopularniejszych polskich imion.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni