Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi : cztery grupy krwi, cztery diety : poradnik dietetyczny dla każdego z nas, jak być zdrowym, żyć dłużej, utrzymać idealną wagę Tytuł oryginału: "Eat right for 4 your type".
Poradnik dietetyczny dla każdego z nas, jak być zdrowym, żyć dłużej, utrzymać idealną wagę. Książka dr D`Adamo zawiera fascynujące informacje. Ukazuje nową, całkowicie ekscytującą koncepcję naszej biochemicznej indywidualności i niezmiernie praktyczny sposób, jak w pełni tę wiedzę wykorzystać w naszym codziennym życiu.
UWAGI:
Oznaczenia odpowiedzialności: Peter J. D`Adamo i Catherine Whitney ; [tłumaczyli Paweł Boniewicz i Marek Sobótka].
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi : cztery grupy krwi, cztery diety : poradnik dietetyczny dla każdego z nas, jak być zdrowym, żyć dłużej, utrzymać idealną wagę Tytuł oryginału: "Eat right for 4 your type".
Poradnik dietetyczny dla każdego z nas, jak być zdrowym, żyć dłużej, utrzymać idealną wagę. Książka dr D`Adamo zawiera fascynujące informacje. Ukazuje nową, całkowicie ekscytującą koncepcję naszej biochemicznej indywidualności i niezmiernie praktyczny sposób, jak w pełni tę wiedzę wykorzystać w naszym codziennym życiu.
UWAGI:
Oznaczenia odpowiedzialności: Peter J. D`Adamo i Catherine Whitney ; [tłumaczyli Paweł Boniewicz i Marek Sobótka].
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Nazwy autorów na stronach 10-11. Na okładce: Kompendium wiedzy o warzywach i owocach z Ryneczku Lidla i zdrowym odżywianiu wraz z 60 przepisami mistrzów [>>] Kuchni Lidla. Książka powstała we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Nazwy autorów na stronach 10-11. Na okładce: Kompendium wiedzy o warzywach i owocach z Ryneczku Lidla i zdrowym odżywianiu wraz z 60 przepisami mistrzów [>>] Kuchni Lidla. Książka powstała we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Rewolucja żywieniowa trwa! Przyłącz się do niej, rewolucjonizując swoją kuchnię. Gotuj i piecz bez pszenicy by pozbyć się zbędnych kilogramów i być zdrowym.
Uznany amerykański kardiolog William Davis wstrząsnął ostatnio podstawami dietetycznego świata, przekonując, że winę za podwyższony poziom glukozy we krwi, dolegliwości skórne i trawienne, a zwłaszcza przysłowiowy już pszenny brzuch, ponosi zmieniona genetycznie pszenica. Setki tysięcy czytelników i liczne grono pacjentów, nie tylko chorujących na celiakię i wrażliwych na gluten, zachęcił swą prowokacyjną książką Dieta bez pszenicy do pierwszego kroku na drodze do promowanego przez Davisa zdrowego życia, do chudnięcia bez głodu, zmęczenia i efektu jo-jo, a także rezygnacji z ulubionych dań. Smacznego! Autor przedstawia przepisy na bezpszenne potrawy - od śniadań przez lunche i rodzinne obiady po słodkie desery i wypieki (także chleb!), które nie tylko są smaczne, ale pomagają w walce z otyłością i innymi problemami zdrowotnymi współczesnego człowieka.
UWAGI:
Bibliografia na stronach 445-455. Indeks. Oznaczenia odpowiedzialności: William Davis ; przełożył Roman Palewicz.
Dieta bez pszenicy : jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym Tytuł oryginału: "Wheat belly : lose the wheat, lose the weight, and find your path back to health".
Prowokacyjna książka amerykańskiego lekarza kardiologa, która wstrząsnęła światem dietetyków. Doktor William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, przekonując, że nie jest już ona dobroczynnym zbożem, z którego powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, w wielu krajach stając się wszechobecnym, acz bezwartościowym składnikiem, którego spożycie sprawia, że poziom glukozy we krwi rośnie gwałtowniej niż po zjedzeniu cukru. Autor ze swadą opisuje związek pszenicy z przybieraniem na wadze, odkładaniem się tłuszczu w postaci nieestetycznych wałków na brzuchu oraz z licznymi problemami trawiennymi i zdrowotnymi. Przedstawia przekonujące argumenty za wyeliminowaniem z diety produktów pszennych oraz podpowiada, jak dokonać tego w prosty i trwały sposób.
Kuchnia bez pszenicy : 150 przepisów, które pomogą pozbyć się pszennego brzucha i wyzdrowieć Tytuł oryginału: Wheat belly cookbook, 2013.
Rewolucja żywieniowa trwa! Przyłącz się do niej, rewolucjonizując swoją kuchnię. Gotuj i piecz bez pszenicy by pozbyć się zbędnych kilogramów i być zdrowym. Uznany amerykański kardiolog William Davis wstrząsnął ostatnio podstawami dietetycznego świata, przekonując, że winę za podwyższony poziom glukozy we krwi, dolegliwości skórne i trawienne, a zwłaszcza przysłowiowy już pszenny brzuch, ponosi zmieniona genetycznie pszenica. Setki tysięcy czytelników i liczne grono pacjentów, nie tylko chorujących na celiakię i wrażliwych na gluten, zachęcił swą prowokacyjną książką Dieta bez pszenicy do pierwszego kroku na drodze do promowanego przez Davisa zdrowego życia, do chudnięcia bez głodu, zmęczenia i efektu jo-jo, a także rezygnacji z ulubionych dań. Smacznego!
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Ponad 200 000 egzemplarzy Nie potrafię schudnąć sprzedanych w Polsce. Od 2001 roku ponad milion czytelników książki Nie potrafię schudnąć zastosowało metodę doktora Dukana, schudło i utrzymuje stałą wagę. Wielu z nich, mając poczucie, że w końcu znalazło rozwiązanie swoich problemów, zaczęło propagować tę metodę, co prasa nazwała "fenomenem Dukana".
Oto synteza metody Dukana uzupełniona o najnowsze dane: • 4 fazy diety: uderzeniowa, naprzemienna, utrwalania i stabilizacji, z odpowiednimi jadłospisami. • 100 produktów spożywczych, które można jeść bez żadnych ograniczeń ilościowych (72 produkty proteinowe, 28 rodzajów warzyw). • Nowa siła napędowa diety: ANR, aktywność na receptę. • Przyjemność jedzenia gwarantowana dzięki 60 nowym przepisom na smaczne potrawy. • Zaskakująca skuteczność, szybkie i trwałe rezultaty. • Brak głodu i frustracji. • Ostateczne ustabilizowanie uzyskanej wagi. • Personalizacja i prowadzenie przez specjalistę dietetyka przez internet.
Metoda Dukana staje się wzorcem walki z nadwagą, a międzynarodowy sukces kuracji sprawił, że jej autor jest dziś najbardziej znanym i najczęściej czytanym francuskim dietetykiem na świecie.
UWAGI:
Oznaczenia odpowiedzialności: Pierre Dukan ; fotografie Bernard Radvaner ; stylizacja Anne-Sophie Lhomme ; tłumaczenie Eliza Kasprzak-Kozikowska.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni