Miejska Biblioteka Publiczna

w Kielcach


KATALOG CENTRALNY KSIĄŻEK


Przeszukiwanie po indeksie:



Wyświetlonych:  opisów
 



Znaleziono 173 pozycji o tematyce: Kuchnia

Filia nr 13

Dzień miodu : opowieść o jedzeniu, miłości i wojnie
Tyt. oryg.: "Day of honey : a memoir of food, love, and war,".

AUTOR:

Ciezadlo, Annia.

POZ/ODP:

Annia Ciezadlo ; z ang. przeł. Dominika Cieśla-Szymańska.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Świat Książki-Weltbild Polska, 2012.

HASŁA:

  1. Ciezadlo, Annia
  2. Dziennikarze - Stany Zjednoczone - od 2001 r.
  3. Życie codzienne - Irak - od 2001 r.
  4. Życie codzienne - Liban - od 2001 r.
  5. Pamiętniki amerykańskie - od 2001 r.

OPIS
FIZYCZNY:

493, [3] s. ; 22 cm.

SYGNATURA:

39

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

113000123393

12339

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Bibliogr. s. 483-488, netogr. s. 488.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 4

Francuzki nie tyją : sekret jedzenia dla przyjemności
Tytuł oryginału: "French women don`t get fat ".
"Sekret jedzenia dla przyjemności "

AUTOR:

Guiliano, Mireille [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Wydawnictwo Albatros Andrzej Kuryłowicz, 2005.

okładka

TEMATYKA:

  1. Kobieta
  2. Kuchnia francuska
  3. Odżywianie
  4. Francja

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria

WYDANIE:

Wydanie 2.

OPIS
FIZYCZNY:

231, [1] strona ; 22 cm.

SYGNATURA:

613.2

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

104000336920

33692

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Indeks.
Oznaczenia odpowiedzialności: Mireille Guiliano ; z angielskiego przełożyła Danuta Górska.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 3

Gdzieś na południu Toskanii
Tyt. oryg. : "Somewhere South of Tusany ".

AUTOR:

Armstrong, Diana G. [>>]

POZ/ODP:

Diana G. Armstrong ; tł. Alicja Skarbińska-Zielińska.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

[Bielsko-Biała] : Pascal, 2013.

HASŁA:

  1. Armstrong, Diana G
  2. Kuchnia włoska
  3. Włochy - życie codzienne
  4. Pamiętniki amerykańskie - 21 w.

OPIS
FIZYCZNY:

286 s. ; 20 cm.

SYGNATURA:

821.111(73)-3

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

103000701349

70134

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Na okł. : W tej książce jest słońce, optymizm, przygody i mnóstwo wybornego jedzenia.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 12

Gotowanie według Pięciu Przemian : 184 przepisy dla wzmocnienia duszy i ciała
Tyt. oryg.: "Fünf-Elemente-Kochbuch ".

AUTOR:

Temelie, Barbara.

POZ/ODP:

Barbara Temelie, Beatrice Trebuth ; tł. Anna Krochmal, Tomasz Twardowski.

okładka

ADRES
WYDAWNICZY:

Gdańsk : "Czerwony Słoń", 2001.

HASŁA:

  1. Kuchnia chińska
  2. Odżywianie - higiena

OPIS
FIZYCZNY:

399, [1] s., [1] k. tabl. kolor. złoż. : il. ; 21 cm.

SYGNATURA:

64

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

112000624701

62470

UWAGI:

Tyt. oryg.: "Das Fünf-Elemente-Kochbuch" 1993.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 4

Gotuję z Lewiatanem

TWÓRCY:

Pokaż informacje [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Włocławek : Lewiatan Holding S.A., 2018

okładka

TEMATYKA:

  1. Kuchnia regionalna
  2. Galicja (kraina historyczna)
  3. Kaszuby
  4. Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
  5. Kujawy
  6. Kurpie (region)
  7. Mazowsze
  8. Mazury
  9. Podlasie
  10. Pomorze
  11. Śląsk
  12. Warmia
  13. Wielkopolska
  14. Poradnik
  15. Publikacja bogato ilustrowana

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria

POWSTANIE DZIEŁA:

2020 r.

OPIS
FIZYCZNY:

216 stron : fotografie ; 25 cm.

SYGNATURA:

641

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

104000373918

37391

UWAGI:

Na okładce i grzbiecie podtytuł: wybieram lokalne smaki.
Oznaczenia odpowiedzialności: [redaktor: Anna Gąsiorowska].

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 13

Hazana : kuchnia wegetariańska Żydów z całego świata
Tytuł oryginału: "Hazana : Jewish vegetarian cooking,".
"Kuchnia wegetariańska Żydów z całego świata "

AUTOR:

Gavin, Paola. [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Buchman - Grupa Wydawnicza Foksal, copyright 2018.

okładka

TEMATYKA:

  1. Kuchnia żydowska
  2. Potrawy świąteczne
  3. Tradycja
  4. Żydzi
  5. Książka kucharska
  6. Publikacja bogato ilustrowana
  7. Historia
  8. Kulinaria

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Historia
Kulinaria

POWSTANIE DZIEŁA:

2017 r.

OPIS
FIZYCZNY:

255, [1] strona : illustracje, fotografie ; 26 cm.

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

100000018835

1883

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Indeks.
Oznaczenia odpowiedzialności: Paola Gavin ; [tłumaczenie Małgorzata Samborska].

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 1        

Istota ryżu : o duszy japońskiego jedzenia
Tytuł oryginału: "The meaning of rice and other tales from the belly of Japan".
"O duszy japońskiego jedzenia "

AUTOR:

Booth, Michael. [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2018.

okładka

TEMATYKA:

  1. Booth, Michael
  2. Kuchnia japońska
  3. Turystyka kulinarna
  4. Zwyczaje żywieniowe
  5. Japonia
  6. Relacja z podróży

FORMA
GATUNEK:

Książki. Literatura faktu, eseje, publicystyka.

DZIEDZINA:

Etnologia i antropologia kulturowa
Kulinaria

ZAKRES CZASOWY:

2007-2017 r.

POWSTANIE DZIEŁA:

2017 r.

WYDANIE:

Wydanie I.

OPIS
FIZYCZNY:

380, [1] strona ; 21 cm.

SYGNATURA:

64

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

101000631420

63142

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Japońsko-polski słowniczek pojęć kulinarnych na stronach 375-[381].
Oznaczenia odpowiedzialności: Michael Booth ; tłumaczyła Magdalena Rabsztyn-Anioł.

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 1        

Japonki nie tyją i się nie starzeją : pyszne sposoby zachowania młodości, dobrej sylwetki i zdrowia
Tytuł oryginału: "Japanese women don`t get old or fat".

AUTOR:

Moriyama, Naomi. [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Muza, 2016.

okładka

TEMATYKA:

  1. Kuchnia japońska
  2. Obyczaje
  3. Odżywianie
  4. Japonia
  5. Poradnik

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Medycyna i zdrowie

POWSTANIE DZIEŁA:

2005 r.

OPIS
FIZYCZNY:

286, [2] strony ; 21 cm.

SYGNATURA:

61

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

101000558963

55896

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Netografia na stronach 273-278. Indeks.
Oznaczenia odpowiedzialności: Naomi Moriyama [oraz] William Doyle ; [przekład Magdalena Macińska].

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 2       

Japonki nie tyją i się nie starzeją : pyszne sposoby zachowania młodości, dobrej sylwetki i zdrowia
Tytuł oryginału: "Japanese women don`t get old or fat".

AUTOR:

Moriyama, Naomi. [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Muza, 2016.

okładka

TEMATYKA:

  1. Kuchnia japońska
  2. Obyczaje
  3. Odżywianie
  4. Japonia
  5. Poradnik

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Medycyna i zdrowie

POWSTANIE DZIEŁA:

2005 r.

OPIS
FIZYCZNY:

286, [2] strony ; 21 cm.

SYGNATURA:

61

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

102000494442

49444

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Netografia na stronach 273-278. Indeks.
Oznaczenia odpowiedzialności: Naomi Moriyama [oraz] William Doyle ; [przekład Magdalena Macińska].

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 3

Japonki nie tyją i się nie starzeją : pyszne sposoby zachowania młodości, dobrej sylwetki i zdrowia
Tytuł oryginału: "Japanese women don`t get old or fat".

AUTOR:

Moriyama, Naomi. [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Muza, 2016.

okładka

TEMATYKA:

  1. Kuchnia japońska
  2. Obyczaje
  3. Odżywianie
  4. Japonia
  5. Poradnik

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Medycyna i zdrowie

POWSTANIE DZIEŁA:

2005 r.

OPIS
FIZYCZNY:

286, [2] strony ; 21 cm.

SYGNATURA:

61

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

103000647890

64789

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>

UWAGI:

Netografia na stronach 273-278. Indeks.
Oznaczenia odpowiedzialności: Naomi Moriyama [oraz] William Doyle ; [przekład Magdalena Macińska].

DOSTĘPNOŚĆ:

w rezerwacjach Dostępny jest 1 egzemplarz.
Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

REZERWACJE:

OPERACJE:

zablokowane   zablokowane
W INNYCH PLACÓWKACH                                                        KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

drukarka
  WYDRUK KATALOGÓW