Fillippa Salomonsson jest trenerką holistycznego modelu zdrowia dla kobiet. Odniosła sukces, który zawdzięcza zarówno stylowi odżywiania, treningom i samoświadomość, jak również pozytywnym relacjom z innymi ludźmi.Urodziła się w Göteborgu, dorastała w Miami. Prowadziła własną agencję PR w Nowym Jorku. Od kilku lat mieszka i pracuje w Sztokholmie. Prowadzi popularnego bloga Raw Clarity w Wellness. Stworzyła własną markę soków Raw Clarity Cleanse ze sklepem w Sztokholmie.Jako trenerka zdrowia prowadzi wykłady oraz udziela osobistych porad. Z pomocą tego prostego, trzytygodniowego programu uwolnij się od zachcianek na coś słodkiego. Delektuj się wspaniałymi potrawami o bogatym smaku i pełnymi substancji odżywczych, zacznij słuchać swojego ciała i dowiedz się więcej o cukrze. Poza tym, że wymkniesz się spod władzy cukru, uspokoisz swój żołądek, będziesz mieć piękniejszą cerę, poprawisz odporność i nabierzesz energii.12 korzyści wynikających z ograniczenia cukru: równy poziom energii, ładniejsza i rozświetlona cera, unikanie wielu chorób, niezależność od cukru, lepszy stosunek do własnego ciała, ułatwione rozpoznawanie sygnałów głodu, lepszy kontakt z własnymi uczuciami, wewnętrzna jasność, spożywanie pełnowartościowego jedzenia, które wzmacnia organizm, więcej równowagi w życiu, stabilny poziom cukru we krwi, zdrowsze i lżejsze ciało.
UWAGI:
Na okł.: Trzytygodniowy program oczyszczający, odchudzający i wzmacniający organizm. Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Fillippa Salomonsson jest trenerką holistycznego modelu zdrowia dla kobiet. Odniosła sukces, który zawdzięcza zarówno stylowi odżywiania, treningom i samoświadomość, jak również pozytywnym relacjom z innymi ludźmi.Urodziła się w Göteborgu, dorastała w Miami. Prowadziła własną agencję PR w Nowym Jorku. Od kilku lat mieszka i pracuje w Sztokholmie. Prowadzi popularnego bloga Raw Clarity w Wellness. Stworzyła własną markę soków Raw Clarity Cleanse ze sklepem w Sztokholmie.Jako trenerka zdrowia prowadzi wykłady oraz udziela osobistych porad. Z pomocą tego prostego, trzytygodniowego programu uwolnij się od zachcianek na coś słodkiego. Delektuj się wspaniałymi potrawami o bogatym smaku i pełnymi substancji odżywczych, zacznij słuchać swojego ciała i dowiedz się więcej o cukrze. Poza tym, że wymkniesz się spod władzy cukru, uspokoisz swój żołądek, będziesz mieć piękniejszą cerę, poprawisz odporność i nabierzesz energii.12 korzyści wynikających z ograniczenia cukru: równy poziom energii, ładniejsza i rozświetlona cera, unikanie wielu chorób, niezależność od cukru, lepszy stosunek do własnego ciała, ułatwione rozpoznawanie sygnałów głodu, lepszy kontakt z własnymi uczuciami, wewnętrzna jasność, spożywanie pełnowartościowego jedzenia, które wzmacnia organizm, więcej równowagi w życiu, stabilny poziom cukru we krwi, zdrowsze i lżejsze ciało.
UWAGI:
Na okł.: Trzytygodniowy program oczyszczający, odchudzający i wzmacniający organizm. Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Fillippa Salomonsson jest trenerką holistycznego modelu zdrowia dla kobiet. Odniosła sukces, który zawdzięcza zarówno stylowi odżywiania, treningom i samoświadomość, jak również pozytywnym relacjom z innymi ludźmi.Urodziła się w Göteborgu, dorastała w Miami. Prowadziła własną agencję PR w Nowym Jorku. Od kilku lat mieszka i pracuje w Sztokholmie. Prowadzi popularnego bloga Raw Clarity w Wellness. Stworzyła własną markę soków Raw Clarity Cleanse ze sklepem w Sztokholmie.Jako trenerka zdrowia prowadzi wykłady oraz udziela osobistych porad. Z pomocą tego prostego, trzytygodniowego programu uwolnij się od zachcianek na coś słodkiego. Delektuj się wspaniałymi potrawami o bogatym smaku i pełnymi substancji odżywczych, zacznij słuchać swojego ciała i dowiedz się więcej o cukrze. Poza tym, że wymkniesz się spod władzy cukru, uspokoisz swój żołądek, będziesz mieć piękniejszą cerę, poprawisz odporność i nabierzesz energii.12 korzyści wynikających z ograniczenia cukru: równy poziom energii, ładniejsza i rozświetlona cera, unikanie wielu chorób, niezależność od cukru, lepszy stosunek do własnego ciała, ułatwione rozpoznawanie sygnałów głodu, lepszy kontakt z własnymi uczuciami, wewnętrzna jasność, spożywanie pełnowartościowego jedzenia, które wzmacnia organizm, więcej równowagi w życiu, stabilny poziom cukru we krwi, zdrowsze i lżejsze ciało.
UWAGI:
Na okł.: Trzytygodniowy program oczyszczający, odchudzający i wzmacniający organizm. Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Fillippa Salomonsson jest trenerką holistycznego modelu zdrowia dla kobiet. Odniosła sukces, który zawdzięcza zarówno stylowi odżywiania, treningom i samoświadomość, jak również pozytywnym relacjom z innymi ludźmi.Urodziła się w Göteborgu, dorastała w Miami. Prowadziła własną agencję PR w Nowym Jorku. Od kilku lat mieszka i pracuje w Sztokholmie. Prowadzi popularnego bloga Raw Clarity w Wellness. Stworzyła własną markę soków Raw Clarity Cleanse ze sklepem w Sztokholmie.Jako trenerka zdrowia prowadzi wykłady oraz udziela osobistych porad. Z pomocą tego prostego, trzytygodniowego programu uwolnij się od zachcianek na coś słodkiego. Delektuj się wspaniałymi potrawami o bogatym smaku i pełnymi substancji odżywczych, zacznij słuchać swojego ciała i dowiedz się więcej o cukrze. Poza tym, że wymkniesz się spod władzy cukru, uspokoisz swój żołądek, będziesz mieć piękniejszą cerę, poprawisz odporność i nabierzesz energii.12 korzyści wynikających z ograniczenia cukru: równy poziom energii, ładniejsza i rozświetlona cera, unikanie wielu chorób, niezależność od cukru, lepszy stosunek do własnego ciała, ułatwione rozpoznawanie sygnałów głodu, lepszy kontakt z własnymi uczuciami, wewnętrzna jasność, spożywanie pełnowartościowego jedzenia, które wzmacnia organizm, więcej równowagi w życiu, stabilny poziom cukru we krwi, zdrowsze i lżejsze ciało.
UWAGI:
Na okł.: Trzytygodniowy program oczyszczający, odchudzający i wzmacniający organizm. Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Rak to jeden z najbardziej powszechnych problemów współczesnych społeczeństw. Badania wykazały, że co czwarta osoba zachoruje kiedyś na nowotwór złośliwy. Niestety nie istnieją obecnie żadne w pełni skuteczne terapie. Dlatego tak ważna jest profilaktyka. Powinniśmy wieść pogodne życie, uprawiać sport, dbać o związki i stosować właściwą dietę. Jedzenie jest bowiem jednym z najlepszych narzędzi do obrony przed tą chorobą.
UWAGI:
Bibliografia na stronie [205]. Oznaczenia odpowiedzialności: María Tránsito López ; [tłumaczenie Marta Śliwińska-Turska].
DOSTĘPNOŚĆ:
Została wypożyczona Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
WYPOŻYCZYŁ:
Na kartę 072169 od dnia 2024-06-11 Wypożyczona, do dnia 2024-08-10
Dieta bez pszenicy : jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym Tytuł oryginału: "Wheat belly : lose the wheat, lose the weight, and find your path back to health,".
Prowokacyjna książka amerykańskiego lekarza kardiologa, która wstrząsnęła światem dietetyków. Doktor William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, przekonując, że nie jest już ona dobroczynnym zbożem, z którego powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, w wielu krajach stając się wszechobecnym, acz bezwartościowym składnikiem, którego spożycie sprawia, że poziom glukozy we krwi rośnie gwałtowniej niż po zjedzeniu cukru. Autor ze swadą opisuje związek pszenicy z przybieraniem na wadze, odkładaniem się tłuszczu w postaci nieestetycznych wałków na brzuchu oraz z licznymi problemami trawiennymi i zdrowotnymi. Przedstawia przekonujące argumenty za wyeliminowaniem z diety produktów pszennych oraz podpowiada, jak dokonać tego w prosty i trwały sposób.
Na podstawie wieloletnich badań klinicznych oraz wyników, które obserwował u tysięcy własnych pacjentów, dr William Davis przedstawia pozytywne skutki diety bez pszenicy: - utrata wagi nawet do 20 kilogramów w ciągu kilku pierwszych miesięcy, - złagodzenie zespołu metabolicznego i cukrzycy typu 2, - ustąpienie objawów celiakii i schorzeń jelitowych, np. wrzodziejącego zapalenia jelita grubego, - wyraźne obniżenie poziomu cholesterolu ogólnego i LDL, - poprawa gęstości kości i zahamowanie osteopenii, - zmniejszenie dolegliwości skórnych (łuszczyca, afty, łysienie), - ograniczenie stanów zapalnych i bólów gośćcowych.
UWAGI:
Oznaczenia odpowiedzialności: William Davis ; przełożył Roman Palewicz.
Dieta bez pszenicy : jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym Tytuł oryginału: "Wheat belly : lose the wheat, lose the weight, and find your path back to health".
Prowokacyjna książka amerykańskiego lekarza kardiologa, która wstrząsnęła światem dietetyków. Doktor William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, przekonując, że nie jest już ona dobroczynnym zbożem, z którego powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, w wielu krajach stając się wszechobecnym, acz bezwartościowym składnikiem, którego spożycie sprawia, że poziom glukozy we krwi rośnie gwałtowniej niż po zjedzeniu cukru. Autor ze swadą opisuje związek pszenicy z przybieraniem na wadze, odkładaniem się tłuszczu w postaci nieestetycznych wałków na brzuchu oraz z licznymi problemami trawiennymi i zdrowotnymi. Przedstawia przekonujące argumenty za wyeliminowaniem z diety produktów pszennych oraz podpowiada, jak dokonać tego w prosty i trwały sposób.
Kuchnia bez pszenicy : 150 przepisów, które pomogą pozbyć się pszennego brzucha i wyzdrowieć Tytuł oryginału: Wheat belly cookbook, 2013.
Rewolucja żywieniowa trwa! Przyłącz się do niej, rewolucjonizując swoją kuchnię. Gotuj i piecz bez pszenicy by pozbyć się zbędnych kilogramów i być zdrowym. Uznany amerykański kardiolog William Davis wstrząsnął ostatnio podstawami dietetycznego świata, przekonując, że winę za podwyższony poziom glukozy we krwi, dolegliwości skórne i trawienne, a zwłaszcza przysłowiowy już pszenny brzuch, ponosi zmieniona genetycznie pszenica. Setki tysięcy czytelników i liczne grono pacjentów, nie tylko chorujących na celiakię i wrażliwych na gluten, zachęcił swą prowokacyjną książką Dieta bez pszenicy do pierwszego kroku na drodze do promowanego przez Davisa zdrowego życia, do chudnięcia bez głodu, zmęczenia i efektu jo-jo, a także rezygnacji z ulubionych dań. Smacznego!
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Dieta bez pszenicy : jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym Tytuł oryginału: "Wheat belly : lose the wheat, lose the weight, and find your path back to health,".
Prowokacyjna książka amerykańskiego lekarza kardiologa, która wstrząsnęła światem dietetyków. Doktor William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, przekonując, że nie jest już ona dobroczynnym zbożem, z którego powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, w wielu krajach stając się wszechobecnym, acz bezwartościowym składnikiem, którego spożycie sprawia, że poziom glukozy we krwi rośnie gwałtowniej niż po zjedzeniu cukru. Autor ze swadą opisuje związek pszenicy z przybieraniem na wadze, odkładaniem się tłuszczu w postaci nieestetycznych wałków na brzuchu oraz z licznymi problemami trawiennymi i zdrowotnymi. Przedstawia przekonujące argumenty za wyeliminowaniem z diety produktów pszennych oraz podpowiada, jak dokonać tego w prosty i trwały sposób.
Na podstawie wieloletnich badań klinicznych oraz wyników, które obserwował u tysięcy własnych pacjentów, dr William Davis przedstawia pozytywne skutki diety bez pszenicy: - utrata wagi nawet do 20 kilogramów w ciągu kilku pierwszych miesięcy, - złagodzenie zespołu metabolicznego i cukrzycy typu 2, - ustąpienie objawów celiakii i schorzeń jelitowych, np. wrzodziejącego zapalenia jelita grubego, - wyraźne obniżenie poziomu cholesterolu ogólnego i LDL, - poprawa gęstości kości i zahamowanie osteopenii, - zmniejszenie dolegliwości skórnych (łuszczyca, afty, łysienie), - ograniczenie stanów zapalnych i bólów gośćcowych.
UWAGI:
Oznaczenia odpowiedzialności: William Davis ; przełożył Roman Palewicz.
Dieta bez pszenicy : jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym Tytuł oryginału: "Wheat belly : lose the wheat, lose the weight, and find your path back to health".
Prowokacyjna książka amerykańskiego lekarza kardiologa, która wstrząsnęła światem dietetyków. Doktor William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, przekonując, że nie jest już ona dobroczynnym zbożem, z którego powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, w wielu krajach stając się wszechobecnym, acz bezwartościowym składnikiem, którego spożycie sprawia, że poziom glukozy we krwi rośnie gwałtowniej niż po zjedzeniu cukru. Autor ze swadą opisuje związek pszenicy z przybieraniem na wadze, odkładaniem się tłuszczu w postaci nieestetycznych wałków na brzuchu oraz z licznymi problemami trawiennymi i zdrowotnymi. Przedstawia przekonujące argumenty za wyeliminowaniem z diety produktów pszennych oraz podpowiada, jak dokonać tego w prosty i trwały sposób.
Kuchnia bez pszenicy : 150 przepisów, które pomogą pozbyć się pszennego brzucha i wyzdrowieć Tytuł oryginału: Wheat belly cookbook, 2013.
Rewolucja żywieniowa trwa! Przyłącz się do niej, rewolucjonizując swoją kuchnię. Gotuj i piecz bez pszenicy by pozbyć się zbędnych kilogramów i być zdrowym. Uznany amerykański kardiolog William Davis wstrząsnął ostatnio podstawami dietetycznego świata, przekonując, że winę za podwyższony poziom glukozy we krwi, dolegliwości skórne i trawienne, a zwłaszcza przysłowiowy już pszenny brzuch, ponosi zmieniona genetycznie pszenica. Setki tysięcy czytelników i liczne grono pacjentów, nie tylko chorujących na celiakię i wrażliwych na gluten, zachęcił swą prowokacyjną książką Dieta bez pszenicy do pierwszego kroku na drodze do promowanego przez Davisa zdrowego życia, do chudnięcia bez głodu, zmęczenia i efektu jo-jo, a także rezygnacji z ulubionych dań. Smacznego!
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni