Drożdżowe pieczywo niewątpliwie należy do najbardziej tradycyjnych specjałów kuchni polskiej. W niniejszej książce znajdziesz przepisy na chleby (np. miodowy czy kukurydziany) oraz bułki na drożdżach (np. grahamki czy kajzerki).
Przestawiamy także receptury na słodkie wypieki - babki, placki, chałki, rogaliki i pączki. Ponadto polecamy drożdżowe kluski, pierożki, paszteciki oraz racuchy.
Drożdżowe pieczywo niewątpliwie należy do najbardziej tradycyjnych specjałów kuchni polskiej. W niniejszej książce znajdziesz przepisy na chleby (np. miodowy czy kukurydziany) oraz bułki na drożdżach (np. grahamki czy kajzerki).
Przestawiamy także receptury na słodkie wypieki - babki, placki, chałki, rogaliki i pączki. Ponadto polecamy drożdżowe kluski, pierożki, paszteciki oraz racuchy.
Książka prezentuje receptury na takie tradycyjne specjały wigilijne, jak zupa migdałowa, karp po żydowsku, kapusta z grochem, makowiec zawijany czy kutia. Ponadto publikacja zawiera zbiór najpiękniejszych polskich kolęd oraz pastorałek z zapisem nutowym, m.in. Anioł pasterzom mówił, Bóg się rodzi, Dzisiaj w Betlejem i Gdy śliczna Panna.
Książka prezentuje receptury na takie tradycyjne specjały wigilijne, jak zupa migdałowa, karp po żydowsku, kapusta z grochem, makowiec zawijany czy kutia. Ponadto publikacja zawiera zbiór najpiękniejszych polskich kolęd oraz pastorałek z zapisem nutowym, m.in. Anioł pasterzom mówił, Bóg się rodzi, Dzisiaj w Betlejem i Gdy śliczna Panna.
Książka prezentuje receptury na takie tradycyjne specjały wigilijne, jak zupa migdałowa, karp po żydowsku, kapusta z grochem, makowiec zawijany czy kutia. Ponadto publikacja zawiera zbiór najpiękniejszych polskich kolęd oraz pastorałek z zapisem nutowym, m.in. Anioł pasterzom mówił, Bóg się rodzi, Dzisiaj w Betlejem i Gdy śliczna Panna.
Książka prezentuje receptury na takie tradycyjne specjały wigilijne, jak zupa migdałowa, karp po żydowsku, kapusta z grochem, makowiec zawijany czy kutia. Ponadto publikacja zawiera zbiór najpiękniejszych polskich kolęd oraz pastorałek z zapisem nutowym, m.in. Anioł pasterzom mówił, Bóg się rodzi, Dzisiaj w Betlejem i Gdy śliczna Panna.
Książka prezentuje receptury na takie tradycyjne specjały wigilijne, jak zupa migdałowa, karp po żydowsku, kapusta z grochem, makowiec zawijany czy kutia. Ponadto publikacja zawiera zbiór najpiękniejszych polskich kolęd oraz pastorałek z zapisem nutowym, m.in. Anioł pasterzom mówił, Bóg się rodzi, Dzisiaj w Betlejem i Gdy śliczna Panna.