Miejska Biblioteka Publiczna

im. Jerzego Pilcha w Kielcach

book
book

Gotuj z Julią : niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni

Tyt. oryg.: "Julia`s kitchen : essentials techniques and recipes from a liftime of cooking".

Autor: Child, Julia




Książka zawierająca przepisy na potrawy i dodatki oraz praktyczne porady dla miłośników sztuki kulinarnej. Dowodem na ich przydatność są lata doświadczenia jakimi poszczycić się mogła najbardziej znana w Stanach Zjednoczonych szefowa kuchni, która nauczyła Amerykanów gotować i zaraziła ich miłością do jedzenia, wydając kolejne książki kucharskie i prowadząc pierwsze w tamtejszej telewizji show kulinarne. Ten niewielkich poradnik to niezbędnik, który powinien się znaleźć w podręcznej biblioteczce każdego szanującego się kucharza.


Odpowiedzialność:Julia Child ; współpr. David Nussbaum ; przeł. [z ang.] Anna Sak.
Hasła:Poradniki
Przepisy kulinarne
Adres wydawniczy:Kraków : Wydawnictwo Literackie, 2011.
Opis fizyczny:246, [5] s. ; 21 cm.
Uwagi:Indeks.
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Filia nr 2
ul. Krzemionkowa 1

Sygnatura: 64
Numer inw.: 44064
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów


Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:

book


Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.