Od lekarza do kucharza
Od lekarza do kucharza jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych z rakiem, dzieci , dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie. Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni. Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich
doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów.W książce znajdziesz odpowiedzi na to: jak dać sobie radę z przygotowaniem zdrowych dań, dlaczego powszechnie uprawiana pszenica szkodzi zdrowiu i jakie zboża warto spożywać, jak właściwie żywić dzieci, jakie tłuszcze spożywać, w jakiej postaci i dlaczego, jakie warzywa i dlaczego warto spożywać i jak je podawać, jakie mięso warto spożywać i w jakiej postaci, czym słodzić i jakie desery są zdrowe, co pić i co z winem (dobre czy złe), jak można się samemu odchudzić i pozbyć pszennego brzucha, blisko 30 porad zdrowotnych dotyczących stylu życia.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Danuta Myłek. |
Hasła: | Żywność prozdrowotna Zdrowe odżywianie Alergia pokarmowa Dietetyka Książka kucharska |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Prywatny Gabinet Alergologiczny PROGRES, 2023. |
Wydanie: | Wydanie 2 uaktualnione. |
Opis fizyczny: | 224 s. : il. kolor. ; 21 cm. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Medycyna i zdrowie |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)