Smakując Toskanię : apetyczna podróż po magicznych włoskich zakątkach
Tytuł oryginału: "A Culinary traveller in Tuscany : exploring and eating off the beaten track".
Odkryj cudowne miejsca i niezwykłe smaki jednego z najpiękniejszych regionów na świecie!
Czytając tę opowieść, przeniesiesz się myślami i wspomnieniami do starych miast na wzgórzach. Poznasz życzliwych ludzi, którzy sprawią, że poczujesz się tutaj lepiej niż w domu. Zechcesz skosztować prostej, tradycyjnej toskańskiej kuchni i odkryjesz na nowo smak życia.
Dlaczego w Toskanii pomidory
przechowuje się w butelkach po piwie?
Co jest przekleństwem tego regionu?
Jak Toskańczycy chronią się przed złem?
Jeśli kochacie Toskanię, ta książka Was oczaruje!
W książce znajdziesz ponad 100 inspirujących przepisów, które autorka latami zbierała od znajomych i sąsiadów. Teraz we własnej kuchni przyrządzisz prawdziwą toskańską fiestę.
Odpowiedzialność: | Beth Elon ; tłumaczenie Grażyna Grzywna-Tunk. |
Hasła: | Elon, Beth (1932- ) Kuchnia włoska Toskania (Włochy) Przepisy kulinarne Relacja z podróży Literatura amerykańska |
Adres wydawniczy: | Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal, 2013. |
Opis fizyczny: | 414, [2] strony ; 20 cm. |
Uwagi: | Indeksy. |
Forma gatunek: | Książki. Literatura faktu, eseje, publicystyka. |
Dziedzina: | Podróże i turystyka |
Powstanie dzieła: | 2009 r. |
Twórcy: | Grzywna-Tunk, Grażyna. Tłumaczenie |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)