Atlas ziół : 120 jadalnych gatunków
Rośliny dziko rosnące od tysięcy lat towarzyszą człowiekowi. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już znanych, jak i do poszukiwania nowych. W atlasie zamieszczono charakterystyki i fotografie 120 ziół, urozmaicone szczegółowymi opisami ich zastosowania i interesującymi ciekawostkami. Znajdują się tu zarówno zioła i przyprawy popularne, jak i te mniej znane, lecz warte poznania i stosowania.
Odpowiedzialność: | Aleksandra Halarewicz. |
Seria: | Wademekum |
Hasła: | Rośliny lekarskie Atlas roślin |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo SBM, copyright 2015. |
Wydanie: | Wydanie I. |
Opis fizyczny: | 191, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 25 cm. |
Uwagi: | Na okładce podtytuł: kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących. Indeksy. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Biologia Edukacja i pedagogika |
Powstanie dzieła: | 2015 r. |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)