Czerwone złoto
Tytuł oryginału: "Rotes Gold : ein kulinarischer Krimi,".
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi w Europie, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie.
Odpowiedzialność: | Tom Hillenbrand ; przekład Anna Krochmal i Robert Kędzierski. |
Seria: | Kryminały dla Smakoszy |
Hasła: | Xavier Kieffer (postać fikcyjna) Kucharze Sushi Paryż (Francja) Kryminał Powieść Literatura niemiecka |
Adres wydawniczy: | Sopot : Wydawnictwo Smak Słowa, 2016. |
Opis fizyczny: | 365, [3] strony ; 21 cm. |
Uwagi: | Na okładce podtytuł: kryminał kulinarny. |
Forma gatunek: | Książki. Proza. |
Powstanie dzieła: | 2012 r. |
Twórcy: | Kędzierski, Robert. Tłumaczenie Krochmal, Anna. Tłumaczenie |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)