Miejska Biblioteka Publiczna

im. Jerzego Pilcha w Kielcach

book
book

Sposób na hashimoto : jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby

Tytuł oryginału: "The Hashimoto`s cookbook and action plan, ".

Autor: Frazier, Karen.




Autorka chorowała na Hashimoto dwadzieścia lat, zanim została zdiagnozowana. Doskonale zna zatem tajnik i tej choroby, jak i dolegliwości z nią powiązane. Na podstawie własnych doświadczeń przygotowała 31-dniowy plan diety zawierający przepisy oraz listy zakupów. Dieta pozwala złagodzić symptomy choroby, a jednocześnie jest tak skonstruowana, że pozwala czytelnikowi rozpoznać produkty, które zaostrzają jego

dolegliwości.

W książce znajdziesz:
- praktyczne informacje i porady dotyczące choroby;
- opisy najczęściej występujących objawów hashimoto i wywołujących je czynników;
- miesięczny plan działania eliminujący z diety problematyczne składniki, podzielony na 3-dniową fazę oczyszczania i 4-tygodniowy plan posiłków, obejmujący śniadania, obiady, kolacje, przekąski i desery;
- listy zakupów na cały miesiąc;
- ponad 125 przepisów, w tym na posiłki z produktów, które po miesiącu ponownie można wprowadzić do diety.

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Karen Frazier ; [tłumaczenie Agnieszka Skowron].
Hasła:Choroba Hashimoto
Książka kucharska
Poradnik
Kulinaria
Adres wydawniczy:Warszawa : Buchamnn - Grupa Wydawnicza Foksal, 2018.
Opis fizyczny:269, [1] strona : fotografie ; 23 cm.
Uwagi:Indeks.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Medycyna i zdrowie
Powstanie dzieła:2015 r.
Twórcy:Skowron, Agnieszka. Tłumaczenie

Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. Wstęp. Jak dieta pomogła mi z hashimoto
  2. Część I. Hashimoto: choroba i dieta
  3. Rozdział 1. Zrozumieć hashimoto
  4. Rozdzuał 2. Wpływ diety
  5. Część II. Plan działania
  6. Rozdział 3. Plan działania - faza eliminacji
  7. Rozdział 4. Plan działania - faza ponownego wprowadzania produktów
  8. Część III. Przepisy
  9. Rozdział 5. Śniadania
  10. Rozdział 6. Przekąski
  11. Rozdział 7. Zupy i gulasze
  12. Rozdział 8. Sałatki
  13. Rozdział 9. Dania wegetariańskie
  14. Rozdział 10. Ryby i owoce morza
  15. Rozdział 11. Mięso i drób
  16. Rozdział 12. Desery
  17. Rozdział 13. Przepisy podstawowe
  18. Rozdział 14. Przepisy do fazy ponownego wprowadzania produktów

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Filia nr 8
os. Barwinek 31

Sygnatura: 641.5
Numer inw.: 65110
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowek

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.