![book](okladki/ISBN/8328/m8328051990.jpg)
![book](okladki/ISBN/8328/m8328051990.jpg)
Sposób na hashimoto : jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby
Tytuł oryginału: "The Hashimoto`s cookbook and action plan, ".
Autorka chorowała na Hashimoto dwadzieścia lat, zanim została zdiagnozowana. Doskonale zna zatem tajnik i tej choroby, jak i dolegliwości z nią powiązane. Na podstawie własnych doświadczeń przygotowała 31-dniowy plan diety zawierający przepisy oraz listy zakupów. Dieta pozwala złagodzić symptomy choroby, a jednocześnie jest tak skonstruowana, że pozwala czytelnikowi rozpoznać produkty, które zaostrzają jego
dolegliwości.
W książce znajdziesz:
- praktyczne informacje i porady dotyczące choroby;
- opisy najczęściej występujących objawów hashimoto i wywołujących je czynników;
- miesięczny plan działania eliminujący z diety problematyczne składniki, podzielony na 3-dniową fazę oczyszczania i 4-tygodniowy plan posiłków, obejmujący śniadania, obiady, kolacje, przekąski i desery;
- listy zakupów na cały miesiąc;
- ponad 125 przepisów, w tym na posiłki z produktów, które po miesiącu ponownie można wprowadzić do diety.
Odpowiedzialność: | Karen Frazier ; [tłumaczenie Agnieszka Skowron]. |
Hasła: | Choroba Hashimoto Książka kucharska Poradnik Kulinaria |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Buchamnn - Grupa Wydawnicza Foksal, 2018. |
Opis fizyczny: | 269, [1] strona : fotografie ; 23 cm. |
Uwagi: | Indeks. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Medycyna i zdrowie |
Powstanie dzieła: | 2015 r. |
Twórcy: | Skowron, Agnieszka. Tłumaczenie |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
- Wstęp. Jak dieta pomogła mi z hashimoto
- Część I. Hashimoto: choroba i dieta
- Rozdział 1. Zrozumieć hashimoto
- Rozdzuał 2. Wpływ diety
- Część II. Plan działania
- Rozdział 3. Plan działania - faza eliminacji
- Rozdział 4. Plan działania - faza ponownego wprowadzania produktów
- Część III. Przepisy
- Rozdział 5. Śniadania
- Rozdział 6. Przekąski
- Rozdział 7. Zupy i gulasze
- Rozdział 8. Sałatki
- Rozdział 9. Dania wegetariańskie
- Rozdział 10. Ryby i owoce morza
- Rozdział 11. Mięso i drób
- Rozdział 12. Desery
- Rozdział 13. Przepisy podstawowe
- Rozdział 14. Przepisy do fazy ponownego wprowadzania produktów
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)