Tradycyjna wigilia : poczuj smak świąt
Książka prezentuje receptury na takie tradycyjne specjały wigilijne, jak zupa migdałowa, karp po żydowsku, kapusta z grochem, makowiec zawijany czy kutia. Ponadto publikacja zawiera zbiór najpiękniejszych polskich kolęd oraz pastorałek z zapisem nutowym, m.in. Anioł pasterzom mówił, Bóg się rodzi, Dzisiaj w Betlejem i Gdy śliczna Panna.
Odpowiedzialność: | [redakcja Magdalena Drukort]. |
Hasła: | Kuchnia polska Święta Zwyczaje i obyczaje Polska Przepisy kulinarne |
Adres wydawniczy: | Poznań : Olimp Media, 2012. |
Opis fizyczny: | 95, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 25 cm. |
Uwagi: | Na okładce: potrawy, kolędy, zwyczaje. Indeks. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. Publikacje popularnonaukowe. |
Twórcy: | Drukort, Magdalena. Redakcja |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Filia nr 1
ul. Karczówkowska 20
Filia nr 2
ul. Krzemionkowa 1
Filia nr 3
ul. Jagiellońska 36
Filia nr 4
ul. Górnicza 64
Filia nr 9
ul. Okrzei 9
Filia nr 10
ul. M. Konopnickiej 5
Filia nr 11
ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego 53