Miejska Biblioteka Publiczna

im. Jerzego Pilcha w Kielcach

book
book

Szkoła niezbędnych składników

Tyt. oryg.: "School of essential ingredients, ".

Autor: Bauermeister, Erica.




"Wszyscy zaczynają od pytania, czym są niezbędne składniki. — Lillian zamilkła i uśmiechnęła się. — Powiem od razu, że nie mam i nigdy nie miałam takiej listy. Nie podaję też gotowych przepisów. Dodam tylko, że nauczycie się tego, co trzeba".Szkoła niezbędnych składników to relacja z życia ośmiu osób, które w każdy poniedziałkowy wieczór spotykają się na kursie

gotowania. Prowadzi go Lillian, znana mistrzyni kuchni, której alchemiczne zabiegi kulinarne przysporzyły niemałej sławy. Szybko jednak staje się jasne, że wszyscy uczniowie — w tym nastoletnia kelnerka, młoda matka, wdowiec i małżeństwo z wieloletnim stażem — przychodzą w poszukiwaniu przepisów na coś więcej niż tylko potrawy. Powoli kwintesencja kuchni Lillian zaczyna wykraczać poza restaurację i zakradać się do sekretnych zakamarków życia uczniów, co wywołuje zupełnie zaskakujące, a często i smakowite rezultaty.

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Erica Bauermeister ; z jęz. ang. przeł. Ewa Borówka.
Hasła:Powieść amerykańska - 21 w.
Adres wydawniczy:Katowice : Wydawnictwo Sonia Draga, 2010.
Opis fizyczny:261 s. ; 20 cm.
Uwagi:Tyt. oryg.: "The school of essential ingredients" 2009.
Forma gatunek:Książki.
Twórcy:Borówka, Ewa. Tł.

Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Filia nr 3
ul. Jagiellońska 36

Sygnatura: 821.111(73)-3
Numer inw.: 65892
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Filia nr 8
os. Barwinek 31

Sygnatura: 821.111(73)-3
Numer inw.: 65296
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Filia nr 11
ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego 53

Sygnatura: 821.111(73)-3
Numer inw.: 43028
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów


Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:

book


Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.