Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne
Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy od upodobań, inwencji i kulinarnej wyobraźni. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie, przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser - są łatwe i szybkie w przygotowaniu, mają mnóstwo witamin i niewiele tłuszczu. Sałatka to danie, w
skład którego wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce cieplnej - gotowany lub pieczony. Dziś jednak mianem sałatek określa się także surówki, przyrządzane wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców. Sałatki smakują najlepiej, gdy przyrządza się je ze świeżych, sezonowych produktów. W naszym zestawieniu uwzględniliśmy sałatki tradycyjne i te mniej znane.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | pod red. Anny Godlewskiej ; fot. Roman Andrasik. |
Seria: | Encyklopedia Gotowania |
Hasła: | Przepisy kulinarne |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Prószyński Media , 2014. |
Opis fizyczny: | 176 s. : fot. ; 20 cm. |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)