Miejska Biblioteka Publiczna

im. Jerzego Pilcha w Kielcach

book
book

Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne




Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy od upodobań, inwencji i kulinarnej wyobraźni. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie, przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser - są łatwe i szybkie w przygotowaniu, mają mnóstwo witamin i niewiele tłuszczu. Sałatka to danie, w

skład którego wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce cieplnej - gotowany lub pieczony. Dziś jednak mianem sałatek określa się także surówki, przyrządzane wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców. Sałatki smakują najlepiej, gdy przyrządza się je ze świeżych, sezonowych produktów. W naszym zestawieniu uwzględniliśmy sałatki tradycyjne i te mniej znane.

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:pod red. Anny Godlewskiej ; fot. Roman Andrasik.
Seria:Encyklopedia Gotowania
Hasła:Przepisy kulinarne
Adres wydawniczy:Warszawa : Prószyński Media , 2014.
Opis fizyczny:176 s. : fot. ; 20 cm.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Filia nr 12
ul. Zagórska 60

Sygnatura: 641/648
Numer inw.: 68326
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.