Biblia żywności i żywienia
Tyt. oryg.: "Food bible ".
Wszystko o jedzeniu dla zdrowia i przyjemności. Książka dostosowana do polskich realiów i norm żywieniowych przez specjalistów z Katedry Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej SGGW w Warszawie. Takiej książki jeszcze nie było! Nie jest to ani zwykła książka kucharska, ani typowy poradnik dietetyczny. To rzeczywiście prawdziwa biblia jedzenia!• Wszystkie zalety i wady tego, co jemy na co dzień• Lecznicze właściwości żywności• 100 przepisów na każdy dzień tygodnia• Najlepsze dietyArtystyczne kolorowe zdjęcia!Piękna szata graficzna!
Odpowiedzialność: | Judith Wills ; [przekł. Grażyna Lutosławska et al.]. |
Hasła: | Odżywianie Żywność - higiena Wydawnictwa popularne |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Amber, 2000. |
Opis fizyczny: | 325 s. : il. kolor. ; 26 cm. |
Uwagi: | Tyt. oryg.: "Food Bible : the ultimate guide to all that`s good and bad in the food we eat" 1998. - Na okł. podtyt.: co jest dobre, a co złe w tym, co jemy, jak zdrowo i smacznie jeść : zasady prawidłowego odżywiania, odżywianie w kolejnych okresach życia, sposoby walki z nadwagą, lecznicze właściwości żywności, szczegółowe tabele żywieniowe, 100 przepisów na każdy dzień tygodnia. - Książka oprac. przez specjalistów z Katedry Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej SGGW. Indeks. |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)