Bale i bankiety Drugiej Rzeczpospolitej
To opowieść o rządowych i dyplomatycznych rautach, artystycznych biesiadach, myśliwskich ucztach w arystokratycznych domach, o balach elit towarzyskich - słowem o życiu wokół nakrytego stołu i ludziach, którzy nadawali mu blask. Archiwalne zdjęcia, fragmenty wspomnień, a także cieszące się popularnością w dwudziestoleciu przepisy kulinarne na specjalne okazje, mają przypomnieć i uczynić wyrazistym nie tylko obraz, lecz i smak tamtych czasów.
Odpowiedzialność: | Maja i Jan Łozińscy ; zdjęcia Marek i Mikołaj Łebkowscy. |
Hasła: | Przyjęcia okolicznościowe - Polska - 1918-1939 r. |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Prószyński i S-ka, 1998. |
Opis fizyczny: | 140, [2] s. il., faks., fot. kolor. ; 28 cm. |
Uwagi: | Bibliogr. s. 139. |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)