Miejska Biblioteka Publiczna

im. Jerzego Pilcha w Kielcach

book
book

Kuchnia polska : zimowe gotowanie

Autor: Szydłowska, Marta.




Każda z pór roku determinuje styl naszego odżywiania. Wiosną staramy się oczyścić organizm, latem chcemy jeść lekko, jesienią spowalniamy nieco rytm, by zgromadzić odpowiednią porcję energii na zimę.Już starożytni poszukiwali recept, jak najlepiej przygotować się do tej grożącej chłodem i przeziębieniami pory. My także, dzięki odpowiednio przyrządzonym posiłkom,

możemy sprawić, by był to czas pełen zdrowia i smaku.Książka prezentuje przepisy na dania rozgrzewające i wzmacniające organizm. Ważną rolę w zimowym jadłospisie zajmują zupy - stąd kilka pomysłów na to, jak je przyrządzić, by zachować wszystkie elementy odżywcze składników.Monotonię zimową warto urozmaicać dodatkami - zamieszczone w książce przepisy na sosy sprawią, że dania mięsne, rybne i warzywne zyskają nową oprawę i smak. Warto zadbać także o dzienne racje witamin, które z pewnością uzupełnią sałatki z warzyw dostępnych nawet zimą.Na chłodne wieczory zaś najlepsze są napoje rozgrzewające... kubek herbaty cynamonowej z pewnością uprzyjemni ten czas.

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Marta Szydłowska.
Seria:Dobra Kuchnia
Hasła:Kuchnia polska
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo Dragon, cop. 2010.
Opis fizyczny:112 s. : il., fot. kolor. ; 25 cm.
Uwagi:Na str. tyt. Pokaż się z dobrej kuchni.
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Filia nr 11
ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego 53

Sygnatura: 641/642
Numer inw.: 40427
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów


Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:

book


Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.