

Lekka kuchnia polska : smaczne i zdrowe
Lekka kuchnia polska opisuje tajniki przygotowywania lekkich potraw. Znajdziemy tu propozycje lekkich przekąsek, zup, dań z mięsa, jak również deserów. Kuchnia lekka jest często mylnie utożsamiana z potrawami przeznaczonymi dla osób będących na diecie odchudzającej. Tymczasem w rzeczywistości lekkie dania to takie, których spożycie ma nie tyle doprowadzić do utraty zbędnych kilogramów, co raczej ułatwić dbanie o
zdrowie i utrzymanie prawidłowej wagi. Można więc jeść niemal wszystko, pod warunkiem, że zachowany jest bilans między liczbą spożywanych i zużywanych kalorii. Należy jednak pamiętać, że dobór odpowiedniej ilości kalorii zależy od wielu czynników, takich jak: wiek, płeć, wzrost i codzienna aktywność fizyczna. Nawet niewielkie zmiany w jadłospisie mogą znacznie obniżyć kaloryczność potraw i sprawić, że staną się one naprawdę lekkie. Unikniemy otyłości, która pociąga za sobą kolejne poważne schorzenia, jak na przykład hipoglikemia, cukrzyca, nadciśnienie, choroby serca oraz wiele innych.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | [Iwona Czarkowska]. |
Seria: | Dobra Kuchnia |
Hasła: | Kucharstwo - wydawnictwa popularne Przepisy kulinarne |
Adres wydawniczy: | [Bielsko-Biała] : Dragon, 2011. |
Opis fizyczny: | 235, [5] s. : il ; 25 cm. |
Uwagi: | Na okł.: Lekkie posiłki to najlepsza gwarancja, że będziemy długo cieszyli się dobrym zdrowiem i doskonałą kondycją fizyczną. |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Filia nr 4
ul. Górnicza 64
Filia nr 5
ul. Warszawska 147
Filia nr 9
ul. Okrzei 9
Filia nr 9
ul. Okrzei 9
Filia nr 11
ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego 53