![book](okladki/ISBN/8377/m8377071088.jpg)
![book](okladki/ISBN/8377/m8377071088.jpg)
Przysmaki drożdżowe we współczesnej kuchni
Drożdżowe pieczywo niewątpliwie należy do najbardziej tradycyjnych specjałów kuchni polskiej.
W niniejszej książce znajdziesz przepisy na chleby (np. miodowy czy kukurydziany) oraz bułki na drożdżach (np. grahamki czy kajzerki).
Przestawiamy także receptury na słodkie wypieki - babki, placki, chałki, rogaliki i pączki. Ponadto polecamy drożdżowe kluski, pierożki, paszteciki oraz racuchy.
Odpowiedzialność: | [red. Magdalena Drukort]. |
Seria: | Polskie Tradycje Kulinarne |
Hasła: | Chleb Ciasta Wydawnictwa popularne |
Adres wydawniczy: | Poznań : Olimp Media, cop. 2012. |
Opis fizyczny: | 137, [7] s. : il. ; 21 cm. |
Uwagi: | Indeks. |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
- Chleby
- Bułki
- Słodkie wypieki
- Kluski, pierożki, paszteciki, racuchy
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Filia nr 2
ul. Krzemionkowa 1
Sygnatura: 64
Numer inw.: 45082
Pozycja wypożyczona
Wypożyczona przez: 052399
do dnia: 2024-07-22
do dnia: 2024-07-22
więcejrezerwuj
Filia nr 5
ul. Warszawska 147
Sygnatura: 64
Numer inw.: 74303
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni