Miejska Biblioteka Publiczna

im. Jerzego Pilcha w Kielcach

book
book

Przysmaki drożdżowe we współczesnej kuchni




Drożdżowe pieczywo niewątpliwie należy do najbardziej tradycyjnych specjałów kuchni polskiej.
W niniejszej książce znajdziesz przepisy na chleby (np. miodowy czy kukurydziany) oraz bułki na drożdżach (np. grahamki czy kajzerki).

Przestawiamy także receptury na słodkie wypieki - babki, placki, chałki, rogaliki i pączki. Ponadto polecamy drożdżowe kluski, pierożki, paszteciki oraz racuchy.


Odpowiedzialność:[red. Magdalena Drukort].
Seria:Polskie Tradycje Kulinarne
Hasła:Chleb
Ciasta
Wydawnictwa popularne
Adres wydawniczy:Poznań : Olimp Media, cop. 2012.
Opis fizyczny:137, [7] s. : il. ; 21 cm.
Uwagi:Indeks.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. Chleby
  2. Bułki
  3. Słodkie wypieki
  4. Kluski, pierożki, paszteciki, racuchy

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Filia nr 2
ul. Krzemionkowa 1

Sygnatura: 64
Numer inw.: 45082
Pozycja wypożyczona

Wypożyczona przez: 052399
do dnia: 2024-07-22
schowekrezerwuj
więcejrezerwuj

Filia nr 5
ul. Warszawska 147

Sygnatura: 64
Numer inw.: 74303
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowek

Filia nr 9
ul. Okrzei 9

Sygnatura: 64
Numer inw.: 61772
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowek

Filia nr 11
ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego 53

Sygnatura: 641/642
Numer inw.: 40066
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowek

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.