Miejska Biblioteka Publiczna

im. Jerzego Pilcha w Kielcach

book
book

Esencja smaku

Autor: Sowa, Robert.




Książka kucharska jakiej nie było! Robert Sowa, szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, kucharz Polskiej Reprezentacji w Piłce Nożnej, laureat Oskara Kulinarnego postanowił podzielić się swoimi kulinarnymi sekretami!

Arcysmaczne i nowatorskie przepisy. Potrawy lekkie i zdrowe, wyrafinowane i takie, które przygotowuje się w chwilę, a wszystkie podane w taki sposób, by nie tylko doskonale smakowały, ale i cieszyły oczy.

Wspaniałe zdjęcia, mistrzostwo stylizacji kulinarnej; tysiące smaków, które zadowolą najwybredniejsze podniebienie.

To również opowieść o karierze kucharskiej Roberta Sowa, o "Gotowaniu na antenie", wielkiej przygodzie z hotelem Jan III Sobieski oraz o piłkarskiej reprezentacji narodowej wymagającej potraw nie tylko wyjątkowo smacznych, ale i zdrowych. A wyniki kadry świadczą o tym, że udało mu się to z nawiązką - drugi z rzędu awans do mistrzostw świata wywalczony za kadencji kucharskiej Roberta Sowy.

Ponadto znajdują się w tej książce wywiady z innymi mistrzami kuchni, dziennikarzami, gwiazdami muzycznej sceny, dziennikarzami, trenerami i piłkarzami. Jeśli tylko jesteś ciekaw fascynującej kuchni fuisine, lubisz dobrze i zdrowo zjeść, a także widzisz w potrawach dzieło sztuki, jest to książka dla Ciebie!

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Robert Sowa ; [zdj. potraw i portr. Paweł Słomczyński et al.].
Hasła:Przepisy kulinarne
Adres wydawniczy:Warszawa : Jacek Santorski & Co Agencja Wydawnicza, 2005.
Opis fizyczny:254, [1] s. : il. (gł. kolor.) ; 29 cm.
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Filia nr 12
ul. Zagórska 60

Sygnatura: 641/648
Numer inw.: 64039
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów


Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:

book


Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.