Lecznicza moc potraw : diety chroniące przed zawałem, udarem mózgu i nowotworami
Zdrowie zależy w dużej mierze od sposobu odżywiania. Niektórzy naukowcy twierdza, że codzienna dieta w 30 procentach decyduje o stanie zdrowia, inni, że aż w 60, nikt jednak nie wątpi w tę zależność. Wniosek jest więc prosty - wybierając takie a nie inne potrawy można zapobiegać chorobom albo je sprowadzać. Można także, gdy choroba już wystąpi, przez właściwe odżywianie
wspomagać leczenie, a w pewnych schorzeniach dieta wręcz zastępuje leki. W książce tej autorka skoncentrowała się na zapobieganiu i leczeniu diety trzech najczęstszych w Polsce schorzeń. Są to: zawały, udary mózgu i nowotwory
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Krystyna Rożnowska ; zalecenia dietetyczne i przykłady jadłospisów Helena Ciborowska. |
Hasła: | Dietetyka - wydawnictwa popularne |
Adres wydawniczy: | Kraków : "Emilia", 2000. |
Opis fizyczny: | 171 s. ; 21 cm. |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)