Miejska Biblioteka Publiczna

im. Jerzego Pilcha w Kielcach

book
book

Lecznicza moc potraw : diety chroniące przed zawałem, udarem mózgu i nowotworami

Autor: Rożnowska, Krystyna




Zdrowie zależy w dużej mierze od sposobu odżywiania. Niektórzy naukowcy twierdza, że codzienna dieta w 30 procentach decyduje o stanie zdrowia, inni, że aż w 60, nikt jednak nie wątpi w tę zależność. Wniosek jest więc prosty - wybierając takie a nie inne potrawy można zapobiegać chorobom albo je sprowadzać. Można także, gdy choroba już wystąpi, przez właściwe odżywianie

wspomagać leczenie, a w pewnych schorzeniach dieta wręcz zastępuje leki. W książce tej autorka skoncentrowała się na zapobieganiu i leczeniu diety trzech najczęstszych w Polsce schorzeń. Są to: zawały, udary mózgu i nowotwory

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Krystyna Rożnowska ; zalecenia dietetyczne i przykłady jadłospisów Helena Ciborowska.
Hasła:Dietetyka - wydawnictwa popularne
Adres wydawniczy:Kraków : "Emilia", 2000.
Opis fizyczny:171 s. ; 21 cm.
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Filia nr 8
os. Barwinek 31

Sygnatura: 613.2
Numer inw.: 52742
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów


Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:

bookbook


Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.