Mikołajek i słodkie przekąski : przepisy dla małych i dużych łasuchów przygotowane przez Jeana-Marie Hiblota
Tytuł oryginału: "Le Petit Nicolas el Alain Ducasse font des gâteaux, ".
Kanapka Alcesta, zapach bułeczki z czekoladą po wyjściu ze szkoły, jabłecznik upieczony przez mamę. Jednym słowem smak dzieciństwa. Mikołajek i jego kumple stali się źródłem inspiracji dla najsłynniejszego francuskiego szefa kuchni, Alaina Ducasse’a, który stworzył trzydzieści wyjątkowych, łatwych do przygotowania przepisów. Okrasił je praktycznymi poradami, dodał odrobinę pasji i szczyptę nostalgii. Smacznego!
Odpowiedzialność: | Alain Ducasse ; przełożyły Barbara Grzegorzewska, Magdalena Talar ; [fotografie Rina Nurra]. |
Hasła: | Mikołajek (postać fikcyjna) Ciasta Desery Potrawy dla dzieci Książka kucharska Poradnik Publikacja bogato ilustrowana |
Adres wydawniczy: | Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2016. |
Opis fizyczny: | 143, [2] strony : ilustracje, fotografie ; 24 cm. |
Uwagi: | Na okładce podtytuł: łatwe przepisy do gotowania z dzieckiem. Indeks. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Kulinaria |
Powstanie dzieła: | 2016 r. |
Twórcy: | Goscinny, René. (1926-1977). Oryginał Grzegorzewska, Barbara. (1947- ). Tłumaczenie Hiblot, Jean-Marie. (1978- ). Autor Nurra, Rina. Fotografie Sempé, Jean-Jacques. (1932- ). Oryginał Talar, Magdalena. Tłumaczenie |
Odbiorcy: | Dzieci. 9-13 lat. |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)