Miejska Biblioteka Publiczna

im. Jerzego Pilcha w Kielcach

book
book

Dzika kuchnia

Autor: Łuczaj, Łukasz.




"Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktyczny przewodnik po ponad sześćdziesięciu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części

rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i właściwości farmakologicznych rośliny, a także jej tradycyjnego i współczesnego użytkowania w różnych kulturach.

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Łukasz Łuczaj.
Hasła:Owoce - kucharstwo i przetwórstwo
Rośliny jadalne dzikie - kucharstwo i przetwórstwo
Przepisy kulinarne
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo "Nasza Księgarnia", 2013.
Opis fizyczny:319, [1] s. : il. kolor. ; 26 cm.
Uwagi:Na okł. podtyt.: Opisy roślin, przepisy kulinarne, felietony. Bibliogr. s. 315. Indeks.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Filia nr 13
ul. Naruszewicza 25

Sygnatura: 64
Numer inw.: 12744
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowek

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.