Dzika kuchnia
"Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktyczny przewodnik po ponad sześćdziesięciu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części
rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i właściwości farmakologicznych rośliny, a także jej tradycyjnego i współczesnego użytkowania w różnych kulturach.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Łukasz Łuczaj. |
Hasła: | Owoce - kucharstwo i przetwórstwo Rośliny jadalne dzikie - kucharstwo i przetwórstwo Przepisy kulinarne |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo "Nasza Księgarnia", 2013. |
Opis fizyczny: | 319, [1] s. : il. kolor. ; 26 cm. |
Uwagi: | Na okł. podtyt.: Opisy roślin, przepisy kulinarne, felietony. Bibliogr. s. 315. Indeks. |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)