Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka
"Żywienie zdrowego i chorego człowieka "
Jest to nowoczesny podręcznik skierowany do słuchaczy Wydziałów Dietetyki Medycznych Studiów Zawodowych, dostosowany do obowiązującego programu nauczania.Omówiono w nim zagadnienia dotyczące podstaw żywienia człowieka, a także żywienie w różnych jednostkach chorobowych. Bardzo szczegółowo zostały przedstawione rodzaje diet i sposoby ich zastosowania.Przejrzyste i klarowne omówienie zagadnień oraz zawarte w
podręczniku informacje o nowościach na rynku farmakologicznym i spożywczym sprawiają, że książka może być przydatna także dla osób zawodowo niezwiązanych z tym tematem. Jest to nowoczesny podręcznik skierowany do słuchaczy Wydziałów Dietetyki Medycznych Studiów Zawodowych, dostosowany do obowiązującego programu nauczania.Omówiono w nim zagadnienia dotyczące podstaw żywienia człowieka, a także żywienie w różnych jednostkach chorobowych. Bardzo szczegółowo zostały przedstawione rodzaje diet i sposoby ich zastosowania.Przejrzyste i klarowne omówienie zagadnień oraz zawarte w podręczniku informacje o nowościach na rynku farmakologicznym i spożywczym sprawiają, że książka może być przydatna także dla osób zawodowo niezwiązanych z tym tematem.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Helena Ciborowska, Anna Rudnicka ; współpr. Artur Ciborowski. |
Hasła: | Dietetyka Odżywianie - higiena |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2010. |
Wydanie: | Wyd. 3 uzup. (dodr.). |
Opis fizyczny: | 670 s. : il. ; 24 cm. |
Uwagi: | Bibliogr. Indeks. |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Filia nr 5
ul. Warszawska 147
Filia nr 11
ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego 53