Miejska Biblioteka Publiczna

im. Jerzego Pilcha w Kielcach

book
bookbook

Afrodyzjak

Tyt. oryg.: "The food of love ".

Autor: Capella, Anthony




Śliczna młoda Amerykanka Laura Patterson przyjeżdża jako stypendystka do Rzymu studiować historię sztuki. Tu wpada w oko przystojnemu kelnerowi Tommaso, który, by ją uwieść, musi udawać, że umie wspaniale gotować. Z pomocą przychodzi mu najbliższy przyjaciel, nieśmiały Bruno, kucharz w sławnej rzymskiej restauracji. Dyskretnie przygotowuje za niego różne potrawy dla Laury. Kiedy w końcu dziewczyna

zostaje mu przedstawiona, zakochuje się w niej na zabój. Chcąc jakoś wyrazić swoje uczucia, przygotowuje niezwykle wyszukane dania, które działają na Laurę jak afrodyzjak i wzmagają jej namiętność do... Tommasa, coraz gorzej radzącego sobie w łóżku. Pewnego dnia dziewczyna przyłapuje kochanka na zdradzie. Po kłótni, rozstają się. Bruno wyznaje Laurze miłość, zostaje odrzucony i wyjeżdża na północ Włoch. Po kilku miesiącach postanawia jednak wrócić i podjąć próbę zdobycia Laury z pomocą rozkoszy podniebienia. Czy jego plan się powiedzie? I czy ta historia będzie miała happy end?

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Anthony Capella ; z ang. przeł. Blanka Kwiecińska-Kuczborska.
Hasła:Powieść angielska - 20 w.
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo Albatros, 2006.
Opis fizyczny:325, [3] s. ; 20 cm.
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Filia nr 11
ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego 53

Sygnatura: 821.111-3
Numer inw.: 48175
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Filia nr 12
ul. Zagórska 60

Sygnatura: 821.111-3
Numer inw.: 64900
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów


Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:

book



Nowości z działu Obyczajowa:

bookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbook


Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.