Afrodyzjak
Tyt. oryg.: "The food of love ".
Śliczna młoda Amerykanka Laura Patterson przyjeżdża jako stypendystka do Rzymu studiować historię sztuki. Tu wpada w oko przystojnemu kelnerowi Tommaso, który, by ją uwieść, musi udawać, że umie wspaniale gotować. Z pomocą przychodzi mu najbliższy przyjaciel, nieśmiały Bruno, kucharz w sławnej rzymskiej restauracji. Dyskretnie przygotowuje za niego różne potrawy dla Laury. Kiedy w końcu dziewczyna
zostaje mu przedstawiona, zakochuje się w niej na zabój. Chcąc jakoś wyrazić swoje uczucia, przygotowuje niezwykle wyszukane dania, które działają na Laurę jak afrodyzjak i wzmagają jej namiętność do... Tommasa, coraz gorzej radzącego sobie w łóżku. Pewnego dnia dziewczyna przyłapuje kochanka na zdradzie. Po kłótni, rozstają się. Bruno wyznaje Laurze miłość, zostaje odrzucony i wyjeżdża na północ Włoch. Po kilku miesiącach postanawia jednak wrócić i podjąć próbę zdobycia Laury z pomocą rozkoszy podniebienia. Czy jego plan się powiedzie? I czy ta historia będzie miała happy end?
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Anthony Capella ; z ang. przeł. Blanka Kwiecińska-Kuczborska. |
Hasła: | Powieść angielska - 20 w. |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Albatros, 2006. |
Opis fizyczny: | 325, [3] s. ; 20 cm. |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)